2016 Cev Women’S Denizbank Volleyball Champions League

2016 CEV Kadınlar Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 57. Avrupa kadın voleybol kulüpler şampiyonasıdır. Turnuva 21 Ekim 2015’te başladı ve 14 Nisan 2016’da sona erdi.

Turnuvaya 20 ülkeden 28 takım katıldı. Takımlar 4 gruba ayrıldı ve grup maçları sonunda her grubun ilk 2 sırasını alan takımlar çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final maçları sonunda kazanan 4 takım Final Four’a yükseldi.

Final Four maçları 13-14 Nisan 2016 tarihlerinde İtalya’nın Monza kentinde oynandı. Final maçında İtalyan takımı Imoco Volley Conegliano, Türk takımı VakıfBank’ı 3-0 yenerek şampiyon oldu.

2016 CEV Kadınlar Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde en değerli oyuncu (MVP) ödülünü Imoco Volley Conegliano’dan Paola Egonu kazandı. En iyi smaçör ödülünü VakıfBank’tan Zhu Ting, en iyi orta oyuncu ödülünü Imoco Volley Conegliano’dan Robin de Kruijf, en iyi pasör çaprazı ödülünü VakıfBank’tan Naz Aydemir Akyol, en iyi libero ödülünü Imoco Volley Conegliano’dan Monica De Gennaro ve en iyi antrenör ödülünü Imoco Volley Conegliano’dan Daniele Santarelli kazandı.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi