2023 Öğretmen Atama Kontenjanları Tahmini

2023 Öğretmen Atama Kontenjanları Tahmini

2023 yılında yapılacak olan öğretmen atama kontenjanları, henüz kesin olarak belli olmamakla birlikte, yapılan açıklamalar ve tahminler doğrultusunda, en az 50 bin öğretmen ataması yapılması beklenmektedir. Bu sayı, 2022 yılında yapılan 20 bin öğretmen atamasına göre önemli bir artış anlamına gelmektedir.

Atama Sayısı

2023 öğretmen atama kontenjanlarının en az 50 bin olması, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalarla da teyit edilmiştir. Bakan Tekin, 2023 yılında yapılacak olan öğretmen atamalarında, ihtiyaç duyulan branşlara öncelik verileceğini belirtmiştir.

Branşlara Göre Kontenjanlar

Atama kontenjanları, branş bazında da farklılık gösterecektir. 2022 yılında yapılan atamalarda en fazla kontenjan, İngilizce öğretmenliğine verilmişti. 2023 yılında da İngilizce öğretmenliğinin yine en fazla kontenjana sahip olması beklenmektedir. Bunun yanı sıra, matematik, fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilgiler ve din kültürü ve ahlak bilgisi gibi branşlarda da kontenjanların yüksek olması bekleniyor.

Atama Süreci

2023 öğretmen atamalarının, 2022 yılında yapılan atamalara benzer bir şekilde yapılması beklenmektedir. Atama süreci, genellikle şu şekilde gerçekleşmektedir:

  • KPSS sınavı, her yıl ÖSYM tarafından yapılmaktadır.
  • KPSS sınavına giren adaylar, ÖABT sınavına da girmek zorundadır.
  • ÖABT sınavı, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.
  • Atama kontenjanları, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.
  • Atama başvuruları, ÖSYM tarafından alınmaktadır.
  • Atama sonuçları, ÖSYM tarafından açıklanmaktadır.

2023 Öğretmen Atamalarında Dikkat Edilecek Hususlar

2023 öğretmen atamalarına başvuracak adayların, aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir:

  • KPSS sınavına girmek ve en az 50 puan almak gerekmektedir.
  • ÖABT sınavına girmek ve branşına göre belirlenen taban puanı almak gerekmektedir.
  • Atama başvurularını, belirlenen tarihler arasında yapmak gerekmektedir.

Sonuç

2023 öğretmen atama kontenjanları, henüz kesin olarak belli olmamakla birlikte, en az 50 bin öğretmen ataması yapılması beklenmektedir. Bu sayı, 2022 yılında yapılan 20 bin öğretmen atamasına göre önemli bir artış anlamına gelmektedir. Atama kontenjanları, branş bazında da farklılık gösterecektir. 2023 yılında da İngilizce öğretmenliğinin yine en fazla kontenjana sahip olması beklenmektedir. Bunun yanı sıra, matematik, fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilgiler ve din kültürü ve ahlak bilgisi gibi branşlarda da kontenjanların yüksek olması bekleniyor. 2023 öğretmen atamalarına başvuracak adayların, yukarıda bahsedilen hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.


Yayımlandı

kategorisi