2023 Özür Grubu Atama Sonuçları

2023 Özür Grubu Atama Sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 yılı yaz tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları 10 Ağustos 2023 tarihinde açıkladı. Sonuçlar, MEB’in web sitesi ve e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor.

Atama Sonuçları

2023 özür grubu ataması kapsamında, 30 bin 942 öğretmenin yer değiştirme talebi kabul edildi. Bu sayı, 2022 yılındaki atamaya göre yaklaşık %10 oranında artış gösterdi.

Atama sonuçlarına göre, en fazla atama 10 bin 627 ile İstanbul’a yapıldı. İstanbul’u, 5 bin 549 ile Ankara, 4 bin 964 ile İzmir, 4 bin 753 ile Konya ve 4 bin 395 ile Bursa takip etti.

Atamalar

Atamalar, öğretmenlerin tercihleri ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak yapıldı. Atamalarda, öncelikle eş durumu, sağlık mazereti, engellilik, öğrenim durumu, yargı kararı, aile birliği ve terörden zarar görenler öncelikli olarak değerlendirildi.

İhtiyaç Durumu

Atamalarda, en fazla ihtiyaç duyulan alanlar Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve beden eğitimi oldu.

Eş Durumu

Eş durumu mazereti ile yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerden, 27 bin 515’inin talebi kabul edildi. Eş durumu ile en fazla atama İstanbul’a yapıldı. İstanbul’u, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa takip etti.

Sağlık Mazereti

Sağlık mazereti ile yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerden, 2 bin 730’unun talebi kabul edildi. Sağlık mazereti ile en fazla atama İstanbul’a yapıldı. İstanbul’u, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa takip etti.

Engellilik

Engellilik mazereti ile yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerden, 487’sinin talebi kabul edildi. Engellilik mazereti ile en fazla atama İstanbul’a yapıldı. İstanbul’u, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa takip etti.

Öğrenim Durumu

Öğrenim durumu mazereti ile yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerden, 2 bin 173’ünün talebi kabul edildi. Öğrenim durumu mazereti ile en fazla atama İstanbul’a yapıldı. İstanbul’u, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa takip etti.

Yargı Kararı

Yargı kararı ile yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerden, 3 bin 860’ının talebi kabul edildi. Yargı kararı ile en fazla atama İstanbul’a yapıldı. İstanbul’u, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa takip etti.

Aile Birliği

Aile birliği mazereti ile yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerden, 10 bin 248’inin talebi kabul edildi. Aile birliği mazereti ile en fazla atama İstanbul’a yapıldı. İstanbul’u, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa takip etti.

Terörden Zarar Görenler

Terörden zarar görenler mazereti ile yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerden, 2 bin 324’ünün talebi kabul edildi. Terörden zarar görenler mazereti ile en fazla atama İstanbul’a yapıldı. İstanbul’u, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa takip etti.

Sonuç

2023 özür grubu ataması, öğretmenlerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yapıldı. Atamalar, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak ve eğitim-öğretimin kalitesinin artmasına yardımcı olacaktır.

Öneriler

MEB, özür grubu atamaları kapsamında aşağıdaki hususlara dikkat edebilir:

  • Atamalarda, öğretmenlerin tercihleri daha fazla dikkate alınabilir.
  • Atamalarda, ihtiyaç duyulan alanlara öncelik verilebilir.
  • Atama sonuçlarının daha şeffaf ve anlaşılır bir şekilde açıklanması sağlanabilir.

Bu hususlara dikkat edilmesi, özür grubu atamalarını daha hakkaniyetli ve verimli hale getirecektir.


Yayımlandı

kategorisi