Passat Markaları

Passat Markaları

Passat, Volkswagen tarafından üretilen ve dünyanın en popüler sedan otomobillerinden biridir. 1973 yılında ilk kez piyasaya sürülen Passat, günümüze kadar 8 farklı nesilde üretilmiştir. Passat, geniş iç hacmi, konforlu sürüş deneyimi ve yüksek teknolojik özellikleriyle öne çıkan bir otomobildir.

Passat, dünyanın birçok ülkesinde üretilmekte ve satılmaktadır. Bu ülkeler arasında Türkiye de yer almaktadır. Türkiye’de üretilen Passat’lar, Volkswagen’in Bursa’daki fabrikasında üretilmektedir.

Türkiye’de üretilen Passat’lar, Volkswagen’in yanı sıra farklı markalar tarafından da satılmaktadır. Bu markalar arasında şunlar yer almaktadır:

  • Seat
  • Skoda
  • Audi
  • Porsche
  • Bentley

Seat

Seat, İspanya merkezli bir otomobil üreticisidir. Volkswagen Grubu’nun bir üyesi olan Seat, 1950 yılında kurulmuştur. Seat, başta İspanya olmak üzere Avrupa, Latin Amerika ve Afrika’da faaliyet göstermektedir.

Türkiye’de Seat, 2002 yılından beri faaliyet göstermektedir. Seat, Türkiye’de ürettiği otomobilleri kendi markasıyla satmaktadır.

Seat tarafından satılan Passat modelleri şunlardır:

  • Seat Toledo

Skoda

Skoda, Çek Cumhuriyeti merkezli bir otomobil üreticisidir. Volkswagen Grubu’nun bir üyesi olan Skoda, 1895 yılında kurulmuştur. Skoda, başta Çekya olmak üzere Avrupa, Asya ve Afrika’da faaliyet göstermektedir.

Türkiye’de Skoda, 2003 yılından beri faaliyet göstermektedir. Skoda, Türkiye’de ürettiği otomobilleri kendi markasıyla satmaktadır.

Skoda tarafından satılan Passat modelleri şunlardır:

  • Skoda Superb

Audi

Audi, Almanya merkezli bir otomobil üreticisidir. Volkswagen Grubu’nun bir üyesi olan Audi, 1909 yılında kurulmuştur. Audi, başta Almanya olmak üzere Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’da faaliyet göstermektedir.

Türkiye’de Audi, 1990 yılından beri faaliyet göstermektedir. Audi, Türkiye’de ürettiği otomobilleri kendi markasıyla satmaktadır.

Audi tarafından satılan Passat modelleri şunlardır:

  • Audi A6

Porsche

Porsche, Almanya merkezli bir lüks otomobil üreticisidir. Volkswagen Grubu’nun bir üyesi olan Porsche, 1931 yılında kurulmuştur. Porsche, başta Almanya olmak üzere Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’da faaliyet göstermektedir.

Türkiye’de Porsche, 1990 yılından beri faaliyet göstermektedir. Porsche, Türkiye’de ürettiği otomobilleri kendi markasıyla satmaktadır.

Porsche tarafından satılan Passat modelleri şunlardır:

  • Porsche Panamera

Bentley

Bentley, İngiltere merkezli bir lüks otomobil üreticisidir. Volkswagen Grubu’nun bir üyesi olan Bentley, 1919 yılında kurulmuştur. Bentley, başta İngiltere olmak üzere Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’da faaliyet göstermektedir.

Türkiye’de Bentley, 1990 yılından beri faaliyet göstermektedir. Bentley, Türkiye’de ürettiği otomobilleri kendi markasıyla satmaktadır.

Bentley tarafından satılan Passat modelleri şunlardır:

  • Bentley Flying Spur

Passat Markaları Arasındaki Farklar

Passat markaları arasındaki farklar, temel olarak aşağıdaki unsurlara göre belirlenmektedir:

  • Fiyat: Passat markaları arasında fiyat farklılıkları bulunmaktadır. En uygun fiyatlı Passat modelleri Seat Toledo ve Skoda Superb modelleridir. En pahalı Passat modelleri Audi A6 ve Porsche Panamera modelleridir.
  • Donanım: Passat markaları arasında donanım farklılıkları da bulunmaktadır. En donanımlı Passat modelleri Audi A6 ve Porsche Panamera modelleridir. En az donanımlı Passat modelleri Seat Toledo ve Skoda Superb modelleridir.
  • Performans: Passat markaları arasında performans farklılıkları da bulunmaktadır. En güçlü Passat modelleri Audi A6 ve Porsche Panamera modelleridir. En güçsüz Passat modelleri Seat Toledo ve Skoda Superb modelleridir.

Passat Markası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Passat markası seçerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Bütçe: Passat markaları arasında fiyat farklılıkları bulunduğundan, bütçenize uygun bir marka seçmeniz önemlidir.
  • İhtiyaçlar: Passat markaları arasında farklı donanımlara sahip modeller bulunmaktadır. İ

Yayımlandı

kategorisi