Otopsi Yardımcılığı Kpss Atama Puanları

Otopsi Yardımcılığı KPSS Atama Puanları

Otopsi yardımcılığı, adli tıp alanında görev yapan bir meslektir. Otopsi yardımcıları, adli tıp kurumlarının otopsi salonlarında çalışır ve adli tıp uzmanlarının ve doktorlarının otopsi işlemlerinde yardımcı olurlar. Otopsi yardımcılarının görevleri arasında cenazelerin hazırlanması, otopsi işlemlerinin yapılması, otopsi raporlarının hazırlanması ve adli tıp uzmanlarına yardımcı olmak gibi işler yer alır.

Otopsi yardımcılığı mesleğine girmek için önlisans düzeyinde “Otopsi Yardımcılığı” bölümü mezunu olmak gerekir. Bu bölüme ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile girilir. YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT)’nde “Sağlık Bilimleri” alanında en az 180 puan almak gerekir.

Otopsi yardımcılığı mesleğine KPSS ile de atanmak mümkündür. KPSS’nin B Grubu Lisans ve Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS-B) “Adli Tıp Teknikeri” kadrosuna atanmak için en az 70 puan almak gerekir.

Otopsi Yardımcılığı KPSS Atama Sayıları

Otopsi yardımcılığı mesleğine her yıl KPSS ile az sayıda atama yapılmaktadır. 2023 yılı için KPSS-B’de adli tıp teknikeri kadrosuna 10 atama yapılmıştır. Bu atamaların 9’u lisans mezunlarına, 1’i ise önlisans mezunlarına yapılmıştır.

Otopsi Yardımcılığı KPSS Atama Puanları Tablosu

YılKPSS PuanıTaban PuanTavan Puan
20237077,08481,667
20227073,08081,733
20217070,00079,000
20207067,00078,000

Otopsi Yardımcılığı KPSS Atama Puanları Analizi

Otopsi yardımcılığı mesleğine KPSS ile atanmak için gerekli olan puan her yıl değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak bakıldığında, son yıllarda adli tıp teknikeri kadrosuna atanmak için en az 70 puan almak gerekmektedir.

2023 yılı için adli tıp teknikeri kadrosuna atanan adayların taban puanı 77,084, tavan puanı ise 81,667 olarak gerçekleşmiştir. Bu verilere göre, 2023 yılında adli tıp teknikeri kadrosuna atanmak için en az 77,084 puan almak gerekirken, en yüksek puanla atanmak için 81,667 puan almak gerekmektedir.

Otopsi yardımcılığı mesleğine KPSS ile atanmak isteyen adayların, KPSS’ye iyi bir şekilde hazırlanmaları ve yeterli puanı almaları gerekmektedir.

Otopsi Yardımcılığı KPSS Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Otopsi yardımcılığı KPSS atama puanlarını etkileyen faktörler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Atama sayısı: Her yıl adli tıp teknikeri kadrosuna yapılan atama sayısı, atama puanlarını doğrudan etkilemektedir. Atama sayısı arttıkça, atama puanları da düşmektedir.
  • Aday sayısı: Aday sayısı da atama puanlarını etkileyen bir faktördür. Aday sayısı arttıkça, atama puanları da artmaktadır.
  • Sınavın zorluğu: Sınavın zorluğu da atama puanlarını etkilemektedir. Sınav zor olursa, atama puanları da artmaktadır.

Otopsi Yardımcılığı KPSS Atama Puanlarını Artırmak İçin Öneriler

Otopsi yardımcılığı KPSS atama puanlarını artırmak için adayların aşağıdaki önerileri dikkate almaları faydalı olacaktır:

  • KPSS’ye iyi hazırlanın: KPSS’ye iyi hazırlanmak, atama puanlarını artırmanın en önemli yoludur. Adayların, KPSS’nin tüm konularını eksiksiz öğrenmeleri ve bol bol soru çözmeleri gerekmektedir.
  • Geçmiş yıllara ait atama puanlarını inceleyin: G

Yayımlandı

kategorisi