Sağlık Yönetimi Kpss Atama Puanları 2023

Sağlık Yönetimi KPSS Atama Puanları 2023

Sağlık yönetimi, sağlık hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, yürütülmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili süreçleri kapsayan bir alandır. Sağlık yönetimi alanında çalışmak isteyen adayların Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’na girmeleri gerekmektedir. KPSS’de başarılı olan adaylar, Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve özel sektörde sağlık yöneticisi olarak çalışabilmektedirler.

2023 yılında Sağlık Bakanlığı, 31.600 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapmıştır. Bu alımlarda sağlık yönetimi mezunları için 1.100 kadro ayrılmıştır. Sağlık yönetimi mezunlarının KPSS-2023/5 yerleştirme sonuçlarına göre en düşük taban puan 86,179 olarak belirlenmiştir. Bu puan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) sözleşmeli sağlık personeli olarak atanmak için gerekli olan taban puandır.

Sağlık yönetimi mezunlarının KPSS-2023/5 yerleştirme sonuçlarına göre en yüksek taban puan 100,438 olarak belirlenmiştir. Bu puan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde (EAH) sözleşmeli sağlık personeli olarak atanmak için gerekli olan taban puandır.

Sağlık yönetimi mezunları için KPSS-2023/5 yerleştirme sonuçlarına göre en düşük tavan puan 92,140 olarak belirlenmiştir. Bu puan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ASM’lerde sözleşmeli sağlık personeli olarak atanmak için gerekli olan tavan puandır.

Sağlık yönetimi mezunları için KPSS-2023/5 yerleştirme sonuçlarına göre en yüksek tavan puan 106,438 olarak belirlenmiştir. Bu puan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı EAH’lerde sözleşmeli sağlık personeli olarak atanmak için gerekli olan tavan puandır.

Sağlık yönetimi mezunlarının KPSS-2023/5 yerleştirme sonuçlarına göre en çok alım yapılan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’dır. Bu şehirlerde alım yapılan kadro sayıları sırasıyla 220, 160, 120 ve 100’dür.

Sağlık yönetimi mezunlarının KPSS-2023/5 yerleştirme sonuçlarına göre en çok alım yapılan unvanlar ise sırasıyla şu şekildedir:

  • Sağlık Teknikeri (Tıbbi Laboratuvar Teknikeri)
  • Sağlık Teknikeri (Radyoloji Teknikeri)
  • Sağlık Teknikeri (Hemşire Yardımcısı)
  • Sağlık Teknikeri (Anestezi Teknikeri)
  • Sağlık Teknikeri (Diş Protez Teknikeri)

Sağlık Yönetimi KPSS Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Sağlık yönetimi mezunlarının KPSS atama puanlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • KPSS Lisans puanı: KPSS Lisans puanı, sağlık yönetimi mezunlarının KPSS atama puanlarını en çok etkileyen faktördür. KPSS Lisans puanı ne kadar yüksek olursa, atama puanı da o kadar yüksek olur.
  • Puan türleri: KPSS Lisans sınavında adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi 1 (Hukuk), Alan Bilgisi 2 (İktisat, Maliye, İşletme), Alan Bilgisi 3 (Sosyal Hizmetler) ve Alan Bilgisi 4 (Sağlık Yönetimi) olmak üzere 6 puan türü uygulanmaktadır. Sağlık yönetimi mezunlarının KPSS atama puanlarını en çok etkileyen puan türleri Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Alan Bilgisi 4 (Sağlık Yönetimi) puan türleridir.
  • Aday sayısı: Bir kadroya başvuran aday sayısı ne kadar fazla olursa, atama puanı da o kadar yüksek olur.
  • Başvuru yapılan şehir: Bazı şehirlerde alım yapılan kadro sayısı diğer şehirlere göre daha fazladır. Bu nedenle, başvuru yapılan şehir de atama puanını etkileyebilir.

Sağlık Yönetimi KPSS Atama Puanlarını Artırmak İçin Öneriler

Sağlık yönetimi mezunlarının KPSS atama puanlarını artırmak için aşağıdaki öneriler faydalı olabilir:

  • KPSS Lisans sınavına iyi hazırlanmak: KPSS Lisans sınavına iyi hazırlanmak, atama puanını artırmak için en önemli faktördür. Bu nedenle, adayların KPSS Lisans sınavına hazırlık için yeterli zaman ayırmaları ve kaliteli bir eğitim almaları önemlidir.
  • Alan Bilgisi 4 (Sağlık Yönetimi) puan türünü iyi çalışmak: Alan Bilgisi 4 (Sağlık Yönetimi

Yayımlandı

kategorisi