Asdep Atama Puanlari

Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP) Atama Puanları

Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen, aile ve toplum refahı için çalışan, kamu personelidir. ASDEP’ler, aile bireylerinin sosyal ve ekonomik sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturmak, aile içi şiddet ve istismara karşı önlem almak, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal destek hizmetleri sunmak gibi görevler üstlenmektedir.

ASDEP’ler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen yazılı ve sözlü sınav sonucunda atanmaktadır. Yazılı sınavda, adayların KPSS puanı ile birlikte, alan bilgisi ve genel yetenek testinden aldıkları puanlar değerlendirilmektedir. Sözlü sınavda ise adayların mesleki bilgi ve becerilerine, iletişim becerilerine ve genel kültürüne bakılmaktadır.

ASDEP Atama Puanları Nasıl Hesaplanır?

ASDEP atama puanları, adayların KPSS puanı ile birlikte, alan bilgisi ve genel yetenek testinden aldıkları puanlar değerlendirilerek hesaplanmaktadır. Adayların atama puanı hesaplanırken aşağıdaki formül kullanılmaktadır:

Atama Puanı = KPSS Puanı x 0,5 + Alan Bilgisi Puanı x 0,25 + Genel Yetenek Puanı x 0,25

Örneğin, bir adayın KPSS P3 puanı 70, alan bilgisi puanı 80 ve genel yetenek puanı 75 ise, adayın atama puanı aşağıdaki gibi hesaplanmaktadır:

Atama Puanı = 70 x 0,5 + 80 x 0,25 + 75 x 0,25
Atama Puanı = 35 + 20 + 18,75
Atama Puanı = 73,75

Bu örnekte, adayın atama puanı 73,75 olarak hesaplanmıştır.

ASDEP Atama Puanları Yıllara Göre Değişimi

ASDEP atama puanları, her yıl KPSS’ye giren adayların sayısının artması ve kontenjanların sınırlı olması nedeniyle yükselmektedir. 2022 yılında yapılan ASDEP alımında, en düşük atama puanı 60, en yüksek atama puanı ise 100 olarak gerçekleşmiştir.

ASDEP Atama Puanları Bölümlere Göre Dağılımı

ASDEP atama puanları, adayların mezun oldukları bölümlere göre de farklılık göstermektedir. Sosyal hizmet, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, psikoloji, çocuk gelişimi gibi bölümlerden mezun olan adayların atama puanları daha yüksek olmaktadır.

2022 yılında yapılan ASDEP alımında, en düşük atama puanı 60, en yüksek atama puanı ise 100 olarak gerçekleşmiştir. En düşük atama puanı, sosyal hizmet bölümü mezunları için 80, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunları için 75, psikoloji bölümü mezunları için 70, çocuk gelişimi bölümü mezunları için ise 65 olarak gerçekleşmiştir.

ASDEP Atama Puanları İllere Göre Dağılımı

ASDEP atama puanları, adayların atanmak istedikleri illere göre de farklılık göstermektedir. Büyükşehirlerde bulunan illere atanmak isteyen adayların atama puanları daha yüksek olmaktadır.

2022 yılında yapılan ASDEP alımında, en düşük atama puanı 60, en yüksek atama puanı ise 100 olarak gerçekleşmiştir. En düşük atama puanı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat illerine atanmak isteyen adaylar için gerçekleşmiştir. En yüksek atama puanı ise İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Adana, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Mersin illerine atanmak isteyen adaylar için gerçekleşmiştir.

ASDEP Atama Puanları Nasıl Artırılır?

ASDEP atama puanlarını artırmak için aşağıdaki adımlar atılabilir:

  • KPSS’de daha yüksek puan almak

Yayımlandı

kategorisi