Sivil Hava Ulaştırma Işletmeciliği Atama Puanları

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Atama Puanları

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği, havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin işleyişi ve yönetimi ile ilgili bilgi ve becerileri kazandıran bir ön lisans programıdır. Bu programdan mezun olan öğrenciler, havayolu şirketleri, havalimanı işletmeleri, yer hizmetleri şirketleri, havacılık eğitim kurumları ve danışmanlık firmalarında çalışabilirler.

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları, kamuda da istihdam edilmektedir. 2023 yılı KPSS yerleştirme sonuçlarına göre, sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları için en düşük atama puanı 76,133 olarak belirlenmiştir. Bu puanla, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) bünyesinde “Havacılık Apron Memuru” kadrosuna atanmak mümkün olmuştur.

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları için atama puanları, her yıl yapılan KPSS yerleştirme sonuçlarına göre değişmektedir. 2023 yılı KPSS yerleştirme sonuçlarına göre, sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları için atama puanları şu şekildedir:

KPSS A Grubu

  • İşletme Uzman Yardımcısı: 76,133
  • İdari Yargı Hakim Adayı: 83,627
  • İdari Yargı Savcı Adayı: 83,627

KPSS B Grubu

  • Havacılık Apron Memuru (DHMİ): 76,133
  • Havacılık Apron Memuru (SHGM): 76,133
  • Havacılık Apron Memuru (THK): 76,133

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Atama Sayısı

2023 yılı KPSS yerleştirme sonuçlarına göre, sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları için toplam 15 atama yapılmıştır. Bu atamalar, KPSS A Grubu ve B Grubu olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleşmiştir.

KPSS A Grubu kapsamında yapılan atamalar, İşletme Uzman Yardımcısı ve İdari Yargı Hakim/Savcı Adayı kadroları için gerçekleştirilmiştir. Bu kadrolara toplam 2 atama yapılmıştır.

KPSS B Grubu kapsamında yapılan atamalar ise Havacılık Apron Memuru kadroları için gerçekleştirilmiştir. Bu kadrolara toplam 13 atama yapılmıştır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Atama Olasılığı

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları için kamuda atama olasılığı, her yıl yapılan KPSS yerleştirme sonuçlarına göre değişmektedir. 2023 yılı KPSS yerleştirme sonuçlarına göre, sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları için atama olasılığı yüksektir. Bu durum, havacılık sektörünün hızla gelişmekte olmasından kaynaklanmaktadır.

Havacılık sektörünün gelişmesi ile birlikte, havayolu şirketleri, havalimanı işletmeleri, yer hizmetleri şirketleri, havacılık eğitim kurumları ve danışmanlık firmalarında istihdam ihtiyacı artmaktadır. Bu durum, sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunları için kamuda atama olasılığını artırmaktadır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği atama puanlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • KPSS puanı: KPSS puanı, sivil hava ulaştırma işletmeciliği atama puanlarını en çok etkileyen faktördür. Atama puanları, KPSS puanı ile birlikte, atamanın yapıldığı kadronun niteliğine, atamanın yapıldığı kurumun tercih edilebilirliğine ve atamanın yapıldığı yılın KPSS aday sayısına göre değişmektedir.
  • Atama sayısı: Atama sayısı da sivil hava ulaştırma işletmeciliği atama puanlarını etkileyen bir faktördür. Atama sayısı arttıkça, atama puanları da düşme eğilimine girmektedir.
  • Atama kadrosu: Atama kadrosu da sivil hava ulaştırma işletmeciliği atama puanlarını etkileyen bir faktördür. Daha nitelikli ve tercih edilebilir kadrolara atamalar yapıldığında, atama puanları da artmaktadır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Atama Puanlarını Artırmak İçin Öneriler

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği atama puanlarını artırmak için şu öneriler yapılabilir:

  • KPSS puanınızı yükseltin: KPSS puanınızı yükseltmek için, düzenli olarak KPSS hazırlık çalışmaları yapın ve KPSS sınavına iyi bir şekilde hazırlanın.
  • Atama sayısını takip edin: Atama sayısını takip ederek,

Yayımlandı

kategorisi