Atalar Marmaray Durağı

Atalar Marmaray Durağı

Atalar Marmaray Durağı, İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan bir Marmaray istasyonudur. Marmaray’ın Gebze-Halkalı, Ataköy-Pendik ve Zeytinburnu-Pendik hatlarında yer alan istasyon, 2013 yılında hizmete açılmıştır.

İstasyon, Kartal’ın Atalar Mahallesi’nde, Marmara Caddesi üzerinde yer almaktadır. Cevizli ve Başak durakları arasında bulunan Atalar Durağı, Kartal merkeze yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır.

İstasyonda iki adet peron ve iki adet tren yolu bulunmaktadır. Peronlar, engelli yolcular için rampa ve asansör ile erişilebilirdir. İstasyonda ayrıca, bilet gişeleri, güvenlik kontrol noktaları, tuvaletler ve ATM’ler bulunmaktadır.

Atalar Marmaray Durağı, İstanbul’un önemli ulaşım merkezlerinden biridir. İstasyondan, Kadıköy, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Bakırköy, Zeytinburnu, Halkalı ve Gebze gibi bölgelere Marmaray ile ulaşım sağlanabilmektedir.

İstasyonun Önemi

Atalar Marmaray Durağı, Kartal’ın önemli bir ulaşım merkezidir. İstasyondan, Kadıköy, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Bakırköy, Zeytinburnu, Halkalı ve Gebze gibi bölgelere Marmaray ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bu nedenle, istasyon, bölge halkının ve iş dünyasının önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır.

İstasyon, ayrıca, Kartal’ın önemli eğitim ve sağlık kurumlarına da yakın konumdadır. İstasyondan, Kartal Üniversitesi, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal Devlet Hastanesi gibi kurumlara kolayca ulaşılabilmektedir.

İstasyona Ulaşım

Atalar Marmaray Durağı’na, İETT otobüsleri, minibüsler ve dolmuşlarla ulaşım sağlanabilmektedir.

Otobüsle ulaşım için, 16A, 133G, 133N, 252 ve 252A numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.

Minibüsle ulaşım için, Kartal-Atalar, Kartal-Cevizli, Kartal-Kartaltepe, Kartal-Pendik ve Kartal-Bostancı minibüslerini kullanabilirsiniz.

Dolmuşla ulaşım için, Kartal-Atalar, Kartal-Cevizli, Kartal-Kartaltepe ve Kartal-Bostancı dolmuşlarını kullanabilirsiniz.

İstasyonun Çevresindeki Yerler

Atalar Marmaray Durağı’nın çevresinde, önemli eğitim ve sağlık kurumları, alışveriş merkezleri ve parklar bulunmaktadır.

Eğitim kurumları arasında, Kartal Üniversitesi, Kartal Anadolu Lisesi, Kartal İmam Hatip Lisesi, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Mezunu, Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartal Ticaret Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartal Sağlık Meslek Lisesi, Kartal Adalet Meslek Lisesi ve Kartal Spor Lisesi yer almaktadır.

Sağlık kurumları arasında, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal Devlet Hastanesi, Kartal 75. Yıl Devlet Hastanesi, Kartal Adalet Sarayı Devlet Hastanesi ve Kartal Göğüs Hastalıkları Hastanesi yer almaktadır.

Alışveriş merkezleri arasında, Atalar Park AVM ve Marmara Park AVM yer almaktadır.

Parklar arasında, Atalar Parkı, Atalar Çocuk Parkı ve Cevizli Parkı yer almaktadır.

Sonuç

Atalar Marmaray Durağı, İstanbul’un önemli ulaşım merkezlerinden biridir. İstasyondan, Kadıköy, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Bakırköy, Zeytinburnu, Halkalı ve Gebze gibi bölgelere Marmaray ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bu nedenle, istasyon, bölge halkının ve iş dünyasının önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır.

İstasyon, ayrıca, Kartal’ın önemli eğitim ve sağlık kurumlarına da yakın konumdadır. İstasyondan, Kartal Üniversitesi, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal Devlet Hastanesi gibi kurumlara kolayca ulaşılabilmektedir.


Yayımlandı

kategorisi