2014 Kpss Att Atama Puanları

2014 KPSS ATT Atama Puanları

2014 yılı KPSS sınavında Acil Tıp Teknisyeni (ATT) kadrolarına 331 atama yapılmıştır. Bu atamalar, 2014/1 ve 2014/3 olmak üzere iki dönemde gerçekleştirilmiştir.

2014/1 Atama Puanları

2014/1 KPSS atamasında, Acil Tıp Teknisyeni kadrolarına toplam 211 atama yapılmıştır. Bu atamalar, lise ve ön lisans mezunları için ayrı ayrı yapılmıştır.

Lise mezunları için taban puan 74,50 olmuştur. En düşük puanla yerleşen aday, Adıyaman’da bulunan bir devlet hastanesine yerleşmiştir.

Ön lisans mezunları için taban puan 74,837 olmuştur. En düşük puanla yerleşen aday, İstanbul’da bulunan bir devlet hastanesine yerleşmiştir.

2014/3 Atama Puanları

2014/3 KPSS atamasında, Acil Tıp Teknisyeni kadrolarına toplam 120 atama yapılmıştır. Bu atamalar, lise ve ön lisans mezunları için ayrı ayrı yapılmıştır.

Lise mezunları için taban puan 71,48 olmuştur. En düşük puanla yerleşen aday, Iğdır’da bulunan bir devlet hastanesine yerleşmiştir.

Ön lisans mezunları için taban puan 66,502 olmuştur. En düşük puanla yerleşen aday, Ankara’da bulunan bir devlet hastanesine yerleşmiştir.

Atama Puanlarının Genel Değerlendirmesi

2014 yılı KPSS atamaları, Acil Tıp Teknisyeni kadroları için genel olarak orta düzeyde bir puanlamanın yapıldığı bir yıl olmuştur. Lise mezunları için taban puan 74,50, ön lisans mezunları için ise 74,837 olmuştur. Bu puanlar, önceki yıllara göre bir miktar düşüş göstermiştir.

Bu düşüş, Acil Tıp Teknisyeni kadrolarına olan talebin azalmasına bağlı olarak yorumlanabilir. Bununla birlikte, atamaya ilişkin bazı faktörler de bu düşüşü etkileyebilir. Örneğin, 2014 yılında KPSS sınavına giren aday sayısının artması, taban puanların düşmesine neden olmuş olabilir.

Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Atama puanlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Acil Tıp Teknisyeni kadrolarına olan talep
  • KPSS sınavına giren aday sayısı
  • Atama yapılacak kadro sayısı
  • Adayların KPSS puanı

Acil Tıp Teknisyeni kadrolarına olan talep arttığında, taban puanlar da artar. Bunun nedeni, adayların bu kadrolara yerleşme şansını artırmaya çalışmasıdır. KPSS sınavına giren aday sayısı arttığında ise, taban puanlar düşme eğilimindedir. Bunun nedeni, adayların arasında daha fazla rekabet olmasıdır.

Atama yapılacak kadro sayısı da taban puanları etkileyebilir. Atama yapılacak kadro sayısı arttığında, taban puanlar da düşme eğilimindedir. Bunun nedeni, adayların arasında daha fazla kontenjan olmasıdır.

Adayların KPSS puanı da taban puanları etkiler. Adayların KPSS puanı yüksek olduğunda, taban puanlar da yükselir. Bunun nedeni, adayların bu kadrolara yerleşme şansının artmasıdır.

2014 Atama Puanlarından Çıkarılacak Dersler

2014 yılı KPSS atamaları, Acil Tıp Teknisyeni kadroları için genel olarak orta düzeyde bir puanlamanın yapıldığı bir yıl olmuştur. Bu atamalar, adaylara şu dersleri çıkarmaktadır:

  • Acil Tıp Teknisyeni kadrolarına olan talepte dalgalanmalar olabilir.
  • KPSS sınavına giren aday sayısı, taban puanları etkileyebilir.
  • Atama yapılacak kadro sayısı, taban puanları etkileyebilir.
  • Adayların KPSS puanı, taban puanları etkiler.

Adayların, bu dersleri dikkate alarak, Acil Tıp Teknisyeni kadrolarına yerleşme şanslarını artırabilecekleri stratejiler geliştirebilirler.


Yayımlandı

kategorisi