Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Kpss Atama Puanları

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS Atama Puanları

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü, üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakülteleri veya Meslek Yüksekokullarının önlisans düzeyinde eğitim veren bölümlerinden biridir. Bu bölümde eğitim alan öğrenciler, bina ve iç mekanların dekoratif süslemeleri ile ilgili bilgi ve beceriler edinirler.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü mezunları, kamuda memur olarak çalışabildikleri gibi, özel sektörde de çeşitli iş imkanlarına sahiptirler. Kamuda memur olarak çalışmak isteyenler için KPSS sınavına girmeleri gerekmektedir.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS Atama Sayıları

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü mezunları için KPSS merkezi atamalarında oldukça az sayıda kadro açılmaktadır. Son 10 yılda yapılan KPSS merkezi atamalarında Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü için toplam 33 kadro açılmıştır. Bu kadrolara atama yapılan en yüksek puan 90, en düşük puan ise 70 olmuştur.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS Atama Taban Puanları

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS atama taban puanları, her yıl yapılan KPSS sınavına göre değişiklik göstermektedir. Son 10 yılda yapılan KPSS merkezi atamalarında Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü için açılan kadroların taban puanları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

YılAtama SayısıTaban Puan
2023/1390
2022/2380
2022/1370
2021/2380
2021/1370
2020/2380
2020/1370
2019/2380
2019/1370

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS atama puanlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • KPSS sınavında alınan puan
  • Atama yapılan kadro sayısı
  • Atama yapılan kadronun bulunduğu il
  • Atama yapılan kadronun nitelik kodu

KPSS sınavında alınan puan, Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS atama puanlarını en çok etkileyen faktördür. Atama yapılan kadro sayısı az olduğu için, yüksek puan alan adayların atama şansı daha yüksektir. Atama yapılan kadronun bulunduğu il de atama puanlarını etkileyebilir. Büyük şehirlerde bulunan kadrolara atama puanları daha yüksektir. Atama yapılan kadronun nitelik kodu da atama puanlarını etkileyebilir. Genel nitelik kodlu kadrolara atama puanları daha düşüktür.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS Atama Puanlarıyla İlgili Öneriler

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü mezunları için KPSS atama puanları oldukça yüksektir. Bu nedenle, bu bölümü tercih edecek adayların KPSS sınavına iyi hazırlanmaları gerekmektedir. KPSS sınavına hazırlanırken, güncel konuları takip etmek ve bol bol soru çözmek önemlidir. Ayrıca, atama yapılan kadroları ve atama puanlarını takip etmek de faydalı olacaktır.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü mezunları, KPSS sınavında yüksek puan alsalar bile, atanma şanslarının düşük olduğunu göz önünde bulundurmalıdırlar. Bu nedenle, kamuda memur olarak çalışmak isteyenlerin, KPSS sınavına ek olarak, özel sektörde de iş imkanları araştırmaları gerekmektedir.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü KPSS Atama Puanlarıyla İlgili Sonuç

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü mezunları için KPSS atama puanları oldukça yüksektir. Bu nedenle, bu bölümü tercih edecek adayların KPSS sınavına iyi hazırlanmaları gerekmektedir. Ayrıca, kamuda memur olarak çalışmak isteyenlerin, KPSS sınavına ek olarak, özel sektörde de iş imkanları araştırmaları gerekmektedir.


Yayımlandı

kategorisi