Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Puanları 2015

2015 Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Puanları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2015 yılında iki kez öğretmen atama gerçekleştirmiştir. Bu atamalar Şubat ve Eylül aylarında yapılmıştır. Şubat ayında yapılan atamada 15 bin, Eylül ayında yapılan atamada ise 37 bin öğretmen atanmıştır.

Şubat 2015 Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Puanları

Şubat 2015 öğretmen atamasında 894 kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği alanına ayrılmıştır. Bu alana ait taban puan 73,83789 olarak belirlenmiştir. Atama sonuçlarına göre, bu puandan 894 adayın ataması gerçekleşmiştir.

Eylül 2015 Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Puanları

Eylül 2015 öğretmen atamasında 2072 kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği alanına ayrılmıştır. Bu alana ait taban puan 80,13785 olarak belirlenmiştir. Atama sonuçlarına göre, bu puandan 2072 adayın ataması gerçekleşmiştir.

Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Okul Öncesi Öğretmenliği atama puanlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Atama sayısı: Atama sayısı arttıkça taban puanlar düşmektedir.
  • Aday sayısı: Aday sayısı arttıkça taban puanlar yükselmektedir.
  • KPSS puanı: KPSS puanı arttıkça atama şansı artmaktadır.
  • Yer seçimi: Daha az tercih edilen il ve ilçelerde atama şansı daha yüksektir.

Atama Puanlarının Değişimi

Okul Öncesi Öğretmenliği atama puanları, 2015 yılından itibaren artış eğilimini sürdürmektedir. Bu artış, atama sayısının artması ve aday sayısının azalmasının yanı sıra, KPSS puanlarının da yükselmesinin bir sonucudur.

Atama Puanlarına Hazırlık

Okul Öncesi Öğretmenliği atamalarına hazırlanmak için KPSS’ye iyi bir şekilde hazırlanmak gerekmektedir. Bunun için KPSS’nin genel ve alan bilgisi sınavlarına yönelik dersleri çalışmak ve bol bol soru çözmek gerekmektedir. Ayrıca, atama puanlarını takip ederek, atama şansını artıracak stratejiler geliştirmek de önemlidir.

Sonuç

2015 yılında yapılan okul öncesi öğretmenliği atamaları sonucunda, 2966 aday atama şansı elde etmiştir. Atama puanları, aday sayısı ve atama sayısı gibi faktörlerden etkilenmektedir. Atama puanlarına hazırlanmak için KPSS’ye iyi bir şekilde hazırlanmak ve atama puanlarını takip etmek önemlidir.


Yayımlandı

kategorisi