Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Taban Puanları 2018

2018 Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Taban Puanları

Okul öncesi öğretmenliği, çocukların ilk 6 yılını kapsayan temel eğitim döneminde görev yapan öğretmenlik mesleğidir. Bu dönemde çocuklara, temel yaşam becerileri, sosyal ve duygusal gelişim, bilişsel gelişim gibi alanlarda eğitim verilir. Okul öncesi öğretmenliği, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için önemli bir meslektir.

2018 yılında yapılan öğretmen atamalarında okul öncesi öğretmenliği branşına 1676 kontenjan ayrılmıştı. Bu kontenjanlara 85.684 aday başvuruda bulunmuştu. Yapılan değerlendirme sonucunda atama taban puanı KPSS P121 puan türünde 76.981 olarak belirlendi. Mülakat puanı ise 77 oldu.

En yüksek ve en düşük atama puanları

2018 yılında yapılan öğretmen atamalarında okul öncesi öğretmenliği branşına en yüksek puanla atanan aday Muğla Seydikemer’de bulunan Karadere İlkokulu’na atandı. Bu adayın KPSS P121 puanı 90.459 idi. En düşük puanla atanan aday ise Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde bulunan Arı Köyü Ordulu Mezrası İlkokulu’na atandı. Bu adayın KPSS P121 puanı 76.981 idi.

Atama dağılımı

2018 yılında yapılan öğretmen atamalarında okul öncesi öğretmenliği branşına yapılan atamaların dağılımı şu şekildedir:

BölgeKontenjan
Marmara284
Ege308
Akdeniz320
İç Anadolu412
Karadeniz320
Doğu Anadolu276
Güneydoğu Anadolu250

Atama sonuçlarının yorumu

2018 yılında yapılan öğretmen atamalarında okul öncesi öğretmenliği branşına ayrılan kontenjan, önceki yıllara göre nispeten düşüktü. Bu durum, atama taban puanının da bir miktar yükselmesine neden oldu. Atama taban puanı, önceki yılın taban puanından yaklaşık 200 puan daha yüksek gerçekleşti.

Atamaların dağılımı incelendiğinde, Marmara ve Ege bölgelerinin en fazla kontenjana sahip olduğu görüldü. Bu bölgeleri Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri izledi. Güneydoğu Anadolu bölgesi ise en az kontenjana sahip olan bölge oldu.

Atama sonuçları, okul öncesi öğretmenliği branşının giderek daha popüler hale geldiğini gösteriyor. Bu durum, atama taban puanlarının da önümüzdeki yıllarda yükselmeye devam edeceğini gösteriyor.

Atama sonuçlarına göre alınacak önlemler

2018 yılında yapılan öğretmen atamalarında okul öncesi öğretmenliği branşına ayrılan kontenjanın nispeten düşük olması, atamalarda bazı sıkıntılara neden oldu. Bu sıkıntıların giderilmesi için alınabilecek bazı önlemler şunlardır:

  • Okul öncesi öğretmenliği branşına ayrılan kontenjanların artırılması
  • Okul öncesi öğretmenliği eğitimi veren üniversitelerin sayısının artırılması
  • Okul öncesi öğretmenliği eğitimi veren üniversitelerin eğitim kalitesinin artırılması

Bu önlemlerin alınması, okul öncesi öğretmenliği branşının daha nitelikli ve yeterli sayıda öğretmene sahip olmasını sağlayacaktır.

Sonuç olarak

2018 yılında yapılan öğretmen atamalarında okul öncesi öğretmenliği branşına ayrılan kontenjan, önceki yıllara göre nispeten düşüktü. Bu durum, atama taban puanının da bir miktar yükselmesine neden oldu. Atamaların dağılımı incelendiğinde, Marmara ve Ege bölgelerinin en fazla kontenjana sahip olduğu görüldü. Bu bölgeleri Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri izledi. Güneydoğu Anadolu bölgesi ise en az kontenjana sahip olan bölge oldu. Atama sonuçları, okul öncesi öğretmenliği branşının giderek daha popüler hale geldiğini gösteriyor. Bu durum, atama taban puanlarının da önümüzdeki yıllarda yükselmeye devam edeceğini gösteriyor.


Yayımlandı

kategorisi