Radyoterapi Kpss Atama Puanları 2016

Radyoterapi KPSS Atama Puanları 2016

Radyoterapi, kanser tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde, yüksek enerjili radyasyonlar kullanılarak kanser hücreleri öldürülür. Radyoterapi, kanser tedavisinde kullanılan en yaygın yöntemlerden biridir.

Radyoterapi, lisans mezunları için KPSS B grubu kadrolarda atama yapılmaktadır. Atama puanları, KPSS P3 puanı ile belirlenmektedir.

2016 yılında yapılan KPSS’de radyoterapi kadrolarına yapılan atama puanları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

KurumBranşKadro SayısıAtama Puanı
Sağlık BakanlığıRadyoterapi Teknikeri3687,226
Sağlık BakanlığıRadyoterapi Onkolojisi Teknisyeni187,088
Sağlık BakanlığıRadyoterapi Fizikçisi186,937

Bu tabloda görüldüğü gibi, 2016 yılında yapılan KPSS’de radyoterapi kadrolarına yapılan atama puanları oldukça yüksektir. Bu durum, radyoterapi alanındaki iş imkanlarının sınırlı olmasından kaynaklanmaktadır.

Radyoterapi kadrolarına atama için KPSS’de başarılı olmak yeterli değildir. Bunun yanı sıra, radyoterapi alanında lisans diplomasına sahip olmak ve ilgili alanda deneyim sahibi olmak da gerekmektedir.

Radyoterapi KPSS Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Radyoterapi KPSS atama puanlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • KPSS P3 puanı
  • Atama yapılan kurum
  • Atama yapılan kadronun yeri
  • Atama yapılan kadronun niteliği

KPSS P3 puanı, atama puanlarını en çok etkileyen faktördür. Atama yapılan kurum, atama yapılan kadronun yeri ve atama yapılan kadronun niteliği de atama puanlarını etkileyen faktörlerdir.

Radyoterapi KPSS Atama Puanlarını Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Radyoterapi KPSS atama puanlarını artırmak için yapılması gerekenler şunlardır:

  • KPSS’de başarılı olmak için gerekli olan bilgi ve becerileri geliştirmek
  • Radyoterapi alanında lisans diploması almak
  • Radyoterapi alanında deneyim sahibi olmak

KPSS’de başarılı olmak için gerekli olan bilgi ve becerileri geliştirmek için KPSS hazırlık kurslarına katılmak, konu anlatımlı kitaplar okumak ve deneme sınavları çözmek faydalı olacaktır.

Radyoterapi alanında lisans diploması almak için üniversitelerin radyoterapi bölümüne girmek gerekmektedir. Radyoterapi bölümünde eğitim süresi 4 yıldır.

Radyoterapi alanında deneyim sahibi olmak için radyoterapi alanında staj yapmak veya iş bulmak gerekmektedir.

Radyoterapi KPSS Atama Puanları İle İlgili Öneriler

Radyoterapi KPSS atama puanları oldukça yüksektir. Bu nedenle, radyoterapi alanında iş bulmak isteyen kişilerin KPSS’de başarılı olmak için gerekli olan bilgi ve becerileri geliştirmeleri ve radyoterapi alanında lisans diploması almaları gerekmektedir.

Radyoterapi alanında iş bulmak için KPSS’nin yanı sıra, radyoterapi alanında deneyim sahibi olmak da önemlidir. Bu nedenle, radyoterapi alanında staj yapmak veya iş bulmak için çaba göstermek faydalı olacaktır.


Yayımlandı

kategorisi