Sınıf Öğretmenliği Atama Puanları 2016

2016 Sınıf Öğretmenliği Atama Puanları

Sınıf öğretmenliği, ilkokullarda görev yapan ve tüm derslerden sorumlu olan öğretmenlere verilen unvandır. Bu alanda çalışmak isteyen adaylar, öncelikle üniversitelerin sınıf öğretmenliği bölümlerinden mezun olmalıdır. Mezun olduktan sonra ise KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı)’ne girerek yeterli puan almaları gerekir. KPSS’de yeterli puan alan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan öğretmen atamalarında kadroya yerleşebilirler.

2016 yılında MEB, iki farklı dönemde toplamda 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması yaptı. Bu atamalarda sınıf öğretmenliği branşına 29 bin 620 kontenjan ayrıldı. Sınıf öğretmenliği atama puanları, 2016 Şubat ve Ekim aylarında yapılan atamalarda farklı oldu.

2016 Şubat Atama Puanları

2016 Şubat ayında yapılan 30 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sınıf öğretmenliği branşına 14 bin 810 kontenjan ayrıldı. Bu atamalarda sınıf öğretmenliği taban puanı 75 oldu. Taban puanı 75 olan adaylar, mülakat sınavında başarılı olmaları halinde kadroya yerleşmeye hak kazandılar.

2016 Ekim Atama Puanları

2016 Ekim ayında yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sınıf öğretmenliği branşına 14 bin 810 kontenjan ayrıldı. Bu atamalarda sınıf öğretmenliği taban puanı 76 oldu. Taban puanı 76 olan adaylar, mülakat sınavında başarılı olmaları halinde kadroya yerleşmeye hak kazandılar.

Sınıf Öğretmenliği Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Sınıf öğretmenliği atama puanlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Adayların KPSS puanı
  • Adayların mezun oldukları üniversitenin puanı
  • Adayların mezun oldukları bölümün puanı
  • Adayların mülakat sınavında aldıkları puan

Adayların KPSS puanı, sınıf öğretmenliği atama puanlarını en çok etkileyen faktördür. KPSS puanı yüksek olan adaylar, daha düşük taban puanlarla atama şansı elde ederler.

Adayların mezun oldukları üniversitenin puanı da atama puanlarını etkileyen bir faktördür. Puanı yüksek olan üniversitelerin mezunları, daha düşük taban puanlarla atama şansı elde ederler.

Adayların mezun oldukları bölümün puanı da atama puanlarını etkileyen bir faktördür. Puanı yüksek olan bölümlerin mezunları, daha düşük taban puanlarla atama şansı elde ederler.

Adayların mülakat sınavında aldıkları puan da atama puanlarını etkileyen bir faktördür. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, daha yüksek taban puanlarla atama şansı elde ederler.

Sınıf Öğretmenliği Atama Puanları ile İlgili İstatistikler

2016 yılında yapılan sınıf öğretmenliği atamalarında en yüksek puan 94,28034 oldu. Bu puan, İstanbul ili için İngilizce öğretmenliği branşında görev yapan bir adaya aitti.

2016 yılında yapılan sınıf öğretmenliği atamalarında en düşük puan 50 oldu. Bu puan, Şırnak ili için Çocuk Gelişimi ve Eğitimi branşında görev yapan bir adaya aitti.

2016 yılında yapılan sınıf öğretmenliği atamalarında ortalama taban puan 75,6 oldu.

Sonuç

2016 yılında yapılan sınıf öğretmenliği atamalarında taban puanlar 75 ile 94 arasında değişti. Adayların atama şansını artırmak için KPSS’de yüksek puan almaları, iyi bir üniversiteden mezun olmaları ve mülakat sınavında başarılı olmaları önemlidir.


Yayımlandı

kategorisi