Önlisans Sağlık Kurumları Işletmeciliği Kpss Atama Puanları

Önlisans Sağlık Kurumları İşletmeciliği KPSS Atama Puanları

Giriş

Sağlık kurumları işletmeciliği, sağlık kuruluşlarının işleyişinin ve yönetiminin bilimsel ve sistematik bir şekilde ele alındığı bir önlisans programıdır. Bu programda, öğrencilere sağlık kuruluşlarının organizasyonu, finansmanı, insan kaynakları yönetimi, pazarlama, kalite yönetimi, bilgi yönetimi gibi konularda bilgi ve beceriler kazandırılır.

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde çeşitli sağlık kuruluşlarında iş bulma imkanına sahiptir. Bu bölümden mezun olanlar, sağlık kurumları yöneticisi, sağlık hizmetleri planlamacısı, sağlık finansmanı uzmanı, sağlık hizmetleri kalite kontrol uzmanı, sağlık hizmetleri pazarlama uzmanı gibi unvanlarda çalışabilirler.

KPSS Atama Puanları

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü mezunları, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanmak için KPSS’ye girmelidir. Bu bölümden mezunlar için KPSS’de iki ayrı puan türünden atama yapılmaktadır. Bunlar;

  • P3 puan türü: Bu puan türü, lisans mezunları için geçerlidir.
  • P93 puan türü: Bu puan türü, önlisans mezunları için geçerlidir.

2023 KPSS Atama Puanları

2023 KPSS sonuçlarına göre, önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunları için en düşük atama puanı 86,57 olarak gerçekleşmiştir. Bu puanla, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir sağlık kurumunda memur olarak atanmak mümkün olmuştur.

2023 KPSS’de önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunları için en yüksek atama puanı ise 98,10 olarak gerçekleşmiştir. Bu puanla, yine Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir sağlık kurumunda memur olarak atanmak mümkün olmuştur.

Atama Sayısı

2023 KPSS sonuçlarına göre, önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunları için toplam 2.021 atama gerçekleşmiştir. Bu atamaların 1.997’si Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmıştır.

Atamaların İllere Göre Dağılımı

2023 KPSS sonuçlarına göre, önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunları için en çok atama yapılan il, 678 atama ile İstanbul olmuştur. Bu ilin ardından, 349 atama ile Ankara, 247 atama ile İzmir ve 196 atama ile Antalya gelmektedir.

Atamaların Branşlara Göre Dağılımı

2023 KPSS sonuçlarına göre, önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunları için en çok atama yapılan branş, 1.986 atama ile sağlık teknikeri olmuştur. Bu branşı, 22 atama ile sağlık memuru ve 14 atama ile sözleşmeli personel takip etmektedir.

Atamaların Kurumlara Göre Dağılımı

2023 KPSS sonuçlarına göre, önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunları için en çok atama yapan kurum, 1.997 atama ile Sağlık Bakanlığı olmuştur. Bu kurumu, 1 atama ile Türkiye İş Kurumu ve 1 atama ile Sosyal Güvenlik Kurumu takip etmektedir.

Sonuç

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü mezunları için KPSS atama puanları, genel olarak lisans mezunlarına göre daha düşüktür. Bunun nedeni, bu bölümden mezunların kamu kurum ve kuruluşlarında tercih edilme oranının daha düşük olmasıdır.

Ancak, son yıllarda önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunları için KPSS atama puanlarında artış görülmektedir. Bu artış, bu bölümden mezunların iş bulma imkanlarının arttığını göstermektedir.

Önlisans sağlık kurumları işletmeciliği bölümü mezunları, KPSS’ye iyi bir şekilde hazırlanarak, kamu kurum ve kuruluşlarında iş bulma şanslarını artırabilirler.

Atama Puanlarını Etkileyen Faktörler

Önlisans sağlık kurumları işletmeciliği mezunları için KPSS atama puanlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Atama sayısı: Atama sayısı arttıkça, adayların KPSS’de başarılı olma şansı da artar.
  • KPSS puanı: Adayların KPSS puanı arttıkça, atama şansı da artar.
  • Branş: Bazı branşlar, diğer branşlara göre daha fazla atama almaktadır. Bu nedenle, adayların tercihlerini yaparken branşların atama sayılarını dikkate alması gerekir.
  • Kurum: Bazı kurumlar, diğer kurumlara göre daha fazla atama yapmaktadır. Bu nedenle, adaylar

Yayımlandı

kategorisi