Reflüye Bitkisel Çözüm Ibrahim Saraçoğlu

Reflüye Bitkisel Çözüm İbrahim Saraçoğlu

Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması sonucu oluşan bir hastalıktır. Mide asidi, yemek borusunun iç yüzeyini tahriş eder ve bu da mide yanması, göğüs ağrısı, öksürük, ses kısıklığı, hıçkırık gibi şikayetlere neden olur.

Reflü, günümüzde en sık görülen sindirim sistemi hastalıklarından biridir. Hastalığın tedavisinde genellikle ilaç tedavisi uygulanır. Ancak, bitkisel tedavi yöntemleri de reflü şikayetlerini azaltmada etkili olabilir.

İbrahim Saraçoğlu, reflüye karşı bitkisel tedavi yöntemleri konusunda uzman bir hekimdir. Saraçoğlu’nun reflüye karşı önerdiği bitkisel kürlerden bazıları şunlardır:

1. Aynısafa Kürü

Aynısafa bitkisi, anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde mide asidini azaltmaya ve yemek borusunun iç yüzeyini korumaya yardımcı olur.

Aynısafa kürü için 1 tatlı kaşığı aynısafa çiçeğini 1 bardak suda 10 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra günde 3 defa 1 fincan için.

2. Papatya Kürü

Papatya bitkisi, aynısafa gibi anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca, mide asidini azaltmaya ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Papatya kürü için 1 tatlı kaşığı papatya çiçeğini 1 bardak suda 10 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra günde 3 defa 1 fincan için.

3. Zencefil Kürü

Zencefil, mide asidini azaltmaya ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olan bir baharattır. Ayrıca, anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri sayesinde yemek borusunun iç yüzeyini korumaya yardımcı olur.

Zencefil kürü için 1 çay kaşığı zencefili 1 bardak suda 10 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra günde 3 defa 1 fincan için.

4. Ihlamur Kürü

Ihlamur, anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca, mide asidini azaltmaya ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Ihlamur kürü için 1 tatlı kaşığı ıhlamuru 1 bardak suda 10 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra günde 3 defa 1 fincan için.

5. Nane Kürü

Nane, mide asidini azaltmaya ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olan bir bitkidir. Ayrıca, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde yemek borusunun iç yüzeyini korumaya yardımcı olur.

Nane kürü için 1 tatlı kaşığı nane yaprağını 1 bardak suda 10 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra günde 3 defa 1 fincan için.

Bu kürler, reflü şikayetlerini azaltmak için etkili olabilir. Ancak, bu kürler öncesinde mutlaka bir doktora danışmak gerekir.

Reflüye İyi Gelen Diğer Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Reflüye iyi gelen diğer bitkisel tedavi yöntemleri şunlardır:

  • Keten tohumu: Keten tohumu, lif açısından zengin bir besindir. Lif, mide asidini emmeye yardımcı olur. Keten tohumunu yemeklerden önce çiğ olarak tüketebilirsiniz.
  • Brokoli: Brokoli, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bir sebzedir. Brokoli, mide asidini azaltmaya ve yemek borusunun iç yüzeyini korumaya yardımcı olur. Brokoliyi haşlayarak veya çiğ olarak tüketebilirsiniz.
  • Avokado: Avokado, sağlıklı yağlar açısından zengin bir besindir. Sağlıklı yağlar, mide asidini dengelemeye yardımcı olur. Avokadoyu salatalarda, sandviçlerde veya tek başına tüketebilirsiniz.
  • Yoğurt: Yoğurt, probiyotik açısından zengin bir besindir. Probiyotikler, mide asidini dengelemeye yardımcı olur. Yoğurtu günde 2-3 porsiyon tüketebilirsiniz.

Reflüde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Reflü şikayetlerini azaltmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Aşırı yağlı, tuzlu, baharatlı ve asitli yiyeceklerden kaçının.
  • Yemeklerden sonra hemen uzanmayın.

Yayımlandı

kategorisi