Çilek Lif Yapımı

Çilek Lif Yapımı

Çilek lif, lif modelleri arasında en sevilen ve tercih edilen modellerden biridir. Hem yapımı kolay hem de oldukça şık bir görünüme sahip olan çilek lif, banyo ve mutfak gibi ıslak zeminlerde kullanım için idealdir.

Gerekli Malzemeler

  • 2 yumak 200 gramlık beyaz lif ipi
  • 1 yumak 200 gramlık kırmızı lif ipi
  • 2 adet 3 numara tığ
  • 1 adet iğne

Yapılışı

Çilek Yapımı

Çilek lif yapımına çileklerden başlıyoruz. Çileklerin yapımı için önce kırmızı lif ipinden 10 zincir çekiyoruz. Daha sonra bu zincirleri 3’lü trabzanlarla dolduruyoruz. Çileklerin alt kısmını oluşturmak için 3 sıra 3’lü trabzan yapıyoruz. Daha sonra çileklerin üst kısmını oluşturmak için 2 sıra sık iğne yapıyoruz. Çileklerin saplarını oluşturmak için 10 zincir çekiyoruz ve bu zincirleri 2’li trabzanlarla dolduruyoruz.

Çilek Lifinin Yapılışı

Çileklerin yapımından sonra çilek lifinin yapımına başlıyoruz. Öncelikle çileklerin alt kısmını oluşturmak için 20 zincir çekiyoruz. Daha sonra bu zincirleri 3’lü trabzanlarla dolduruyoruz. Çileklerin üst kısmını oluşturmak için 10 zincir çekiyoruz ve bu zincirleri 2’li trabzanlarla dolduruyoruz. Çileklerin saplarını oluşturmak için 10 zincir çekiyoruz ve bu zincirleri 2’li trabzanlarla dolduruyoruz.

Çilek lifinin orta kısmını oluşturmak için 20 zincir çekiyoruz. Daha sonra bu zincirleri 3’lü trabzanlarla dolduruyoruz. Çilek lifinin alt kısmını ve üst kısmını birleştirmek için çileklerin alt kısmından 10 zincir çekiyoruz ve bu zincirleri çileklerin üst kısmındaki 2’li trabzanlarla birleştiriyoruz. Çilek lifinin saplarını birleştirmek için çileklerin saplarından 10 zincir çekiyoruz ve bu zincirleri çileklerin saplarındaki 2’li trabzanlarla birleştiriyoruz.

Çilek lifinin kenarlarını oluşturmak için 2 sıra sık iğne yapıyoruz. Çilek lifinin kenarlarını süslemek için beyaz lif ipinden 1 zincir çekiyoruz ve bu zincirin üzerine 1 tane sık iğne, 1 tane ikili trabzan, 1 tane sık iğne yapıyoruz. Bu işlemi çilek lifinin etrafında tüm sıra boyunca tekrarlıyoruz.

Çilek Lifinin Bitirilmesi

Çilek lifinin bitiminde iğne yardımıyla iplerin uçlarını kesiyoruz. Çilek lifimizi yıkayıp kuruttuktan sonra kullanıma hazır hale getiriyoruz.

Diğer Detaylar

Çilek lifinin boyutunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Çilek lifinin boyutunu ayarlamak için çileklerin boyutunu değiştirebilirsiniz. Çileklerin boyutunu değiştirmek için çileklerin yapımında kullandığınız zincir sayısını değiştirebilirsiniz.

Çilek lifinin modelini de değiştirebilirsiniz. Çilek lifinin modelini değiştirmek için çileklerin yapımında kullandığınız trabzan sayısını değiştirebilirsiniz. Örneğin, çileklerin yapımında 3’lü trabzan yerine 2’li trabzan kullanabilirsiniz.

Çilek lifinin yapımını kolaylaştırmak için videolu anlatımlardan yararlanabilirsiniz. Videolu anlatımlarda çilek lifinin yapımı adım adım anlatılmaktadır.

Çilek Lifinin Kullanımı

Çilek lif, banyo ve mutfak gibi ıslak zeminlerde kullanım için idealdir. Çilek lif, banyoda el ve ayak yıkamada, mutfakta bulaşık yıkamada ve mutfak tezgahını kurulamakta kullanılabilir.

Çilek lif, aynı zamanda bir hediye olarak da verilebilir. Çilek lif, sevdiklerinize güzel bir hediye olacaktır.


Yayımlandı

kategorisi