Fenerbahçe Galatasaray Özet

Fenerbahçe – Galatasaray Maç Özeti (24 Aralık 2023)

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray’ı ağırladı. Ülker Stadyumu’nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi.

Maç, Fenerbahçe’nin baskısıyla başladı. İlk 15 dakikada sarı-lacivertliler, Galatasaray kalesine etkili gelenler oldu. 12. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun ortasında Osayi Samuel, topu kafayla auta gönderdi. 15. dakikada Mesut Özil’in pasında Mert Hakan Yandaş, kaleyi karşıdan gören bir pozisyonda topu auta gönderdi.

Galatasaray, 20. dakikada ilk etkili atağını geliştirdi. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Sofiane Feghouli, topu kaleye gönderdi, ancak Altay Bayındır, gole izin vermedi.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmayınca devreye 0-0’lık eşitlikle girildi.

İkinci yarıya da Fenerbahçe baskılı başladı. 52. dakikada Mesut Özil’in pasında Mert Hakan Yandaş, topu kaleye gönderdi, ancak kaleci Muslera, gole izin vermedi.

  1. dakikada Galatasaray, gole yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Alexandru Cicaldau, topu kaleye gönderdi, ancak top direğin yanından auta gitti.
  2. dakikada Fenerbahçe, önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Osayi Samuel’in pasında İrfan Can Kahveci, topu kaleye gönderdi, ancak kaleci Muslera, gole izin vermedi.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmayınca maç 0-0 sona erdi.

Maç Sonu Yorumları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Rakibimiz iyi oynadı. Biz de iyi oynadık. Net pozisyonlar bulduk, ancak değerlendiremedik. Maçın 0-0 bitmesi bizim için üzücü oldu. Ancak, bu maçın bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra daha iyi olacağız.” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise, “Fenerbahçe iyi bir takım. Biz de iyi oynadık. Maçın 0-0 bitmesi bizim için iyi bir sonuç. Bundan sonra daha iyi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Maç Analizi

Maç, her iki takımın da baskılı oynadığı bir mücadeleye sahne oldu. Fenerbahçe, ilk yarıda daha etkili olan taraftı. Sarı-lacivertliler, özellikle Osayi Samuel ve Mesut Özil ile etkili ataklar geliştirdi. Ancak, bu atakları golle sonuçlandıramadı.

Galatasaray, ikinci yarıda daha etkili oynadı. Özellikle Kerem Aktürkoğlu ile önemli pozisyonlar yakaladı. Ancak, bu pozisyonları değerlendiremedi.

Maç, 0-0 sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 44’e çıkardı. Galatasaray ise puanını 38’e yükseltti.

Maç Notları

  • Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı son 10 Süper Lig maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik aldı.
  • Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı son 22 Süper Lig maçında mağlup olmadı.
  • Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı son 15 Süper Lig maçında 14 gol attı.
  • Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı son 10 Süper Lig maçında 4 gol attı.

Maç İstatistikleri

FenerbahçeGalatasaray
Topa sahip olma: 52,5%47,5%
Şut: 118
İsabetli şut: 44
Foul: 1311
Ofsayt: 42
Korner: 63

Karşılaşmanın ilk 11’leri:

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi Samuel, Serdar Aziz, Kim Min-jae, Ferdi Kadıoğlu, Luiz Gustavo, İrfan Can Kahveci, Mesut Özil, Mert Hakan Yandaş, Valencia, Serdar Dursun

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Marcao, Omar Elabdellaoui, Cicaldau, Berkan Kutlu, Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Morutan, Mostafa Mohamed


Yayımlandı

kategorisi