Fenerbahçe Istanbulspor Özeti

Fenerbahçe 3-3 İstanbulspor: Nefes kesen maçta kazanan çıkmadı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 31. haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan maç, 3-3’lük beraberlikle sona erdi.

Maça Fenerbahçe hızlı başladı ve 12. dakikada Szalai’nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından İstanbulspor toparlandı ve 25. dakikada Rashad Muhammed’in golüyle eşitliği sağladı.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca, devre 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya Fenerbahçe daha etkili başladı ve 52. dakikada Valencia’nın golüyle 2-1 öne geçti. Bu golün ardından İstanbulspor baskısını artırdı ve 60. dakikada İbrahim Yılmaz’ın golüyle eşitliği sağladı.

Maç 2-2’lik eşitlikle devam ederken, Fenerbahçe 75. dakikada Rossi’nin golüyle 3-2 öne geçti. Ancak İstanbulspor, 80. dakikada yine İbrahim Yılmaz’ın golüyle 3-3’lük eşitliği sağladı.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmayınca, maç 3-3’lük beraberlikle sona erdi.

Fenerbahçe’de Szalai ve Rossi yıldızlaştı

Fenerbahçe’de Szalai ve Rossi, maçın yıldızları oldular. Szalai, attığı golün yanı sıra savunmada da etkili bir performans sergiledi. Rossi ise attığı golün yanı sıra hücumda da etkili bir performans sergiledi.

İstanbulspor’da ise Rashad Muhammed ve İbrahim Yılmaz, öne çıkan isimler oldu. Rashad Muhammed, attığı golün yanı sıra hücumda da etkili bir performans sergiledi. İbrahim Yılmaz ise attığı iki golle takımına galibiyeti getirmeye çok yaklaştı.

Maçtan yansıyan notlar

  • Fenerbahçe, bu beraberlikle ligde 72 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.
  • İstanbulspor ise bu beraberlikle ligde 49 puanla 10. sıradaki yerini korudu.
  • Maçta Fenerbahçe’nin attığı goller Szalai (12′), Valencia (52′) ve Rossi (75′)’den geldi. İstanbulspor’un attığı goller ise Rashad Muhammed (25′), İbrahim Yılmaz (60′ ve 80′)’dan geldi.
  • Maçta Fenerbahçe’ye rakip sahada 20 bin 700 biletli seyirci destek verdi.

Maç sonrası yorumlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Rakibimiz iyi bir takım ve çok iyi oynadı. Biz de iyi oynadık ama kazanamadık. Bu maçtan çıkaracağımız dersler var. Daha iyisini yapacağız” dedi.

İstanbulspor Teknik Direktörü Mehmet Akif Ersoy, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe gibi bir takıma karşı iyi bir oyun sergiledik. Maçın sonuna kadar kazanmak için mücadele ettik. Maalesef son dakikalarda yediğimiz gol bizi üzdü. Ama bu maçtan önemli dersler çıkardık” dedi.


Yayımlandı

kategorisi