Galatasaray Ankaragücü Maç Özeti

Galatasaray, Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti

Galatasaray, Süper Lig’in 36. haftasında sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti. Bu galibiyetle Galatasaray, puanını 62’ye yükseltti ve 4. sıraya yükseldi. MKE Ankaragücü ise 26 puanda kaldı ve küme düşme hattında kaldı.

Maç, Galatasaray’ın hızlı bir girişiyle başladı. 12. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında topla buluşan Mostafa Mohamed, kaleci Bahadır Hanefioğlu’nu çalımlayarak topu ağlara gönderdi ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi.

Ankaragücü, 30. dakikada eşitliği sağladı. Atakan Akkaynak’ın pasında topla buluşan Ariyibi, rakiplerini geçerek topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi.

İkinci yarıya Galatasaray daha baskılı başladı. 56. dakikada Galatasaray, eşitliği bozdu. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında topla buluşan Bafetimbi Gomis, topu ağlara göndererek Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Maçtan öne çıkanlar

  • Galatasaray, maça hızlı bir giriş yaptı ve Mostafa Mohamed’in golüyle 1-0 öne geçti.
  • Ankaragücü, Atakan Akkaynak’ın asistinde Ariyibi’nin golüyle eşitliği sağladı.
  • İkinci yarıda Galatasaray, daha baskılı oynadı ve Bafetimbi Gomis’in golüyle galibiyete ulaştı.

Galatasaray’da öne çıkan isimler

  • Kerem Aktürkoğlu: Galatasaray’ın en etkili oyuncularından biri olan Kerem Aktürkoğlu, maç boyunca etkili paslarıyla ve şutlarıyla rakip savunmayı zorladı.
  • Bafetimbi Gomis: Galatasaray’ın golcüsü Bafetimbi Gomis, ikinci yarıda attığı golle takımına galibiyeti getirdi.

Ankaragücü’nde öne çıkan isimler

  • Ariyibi: Ankaragücü’nün golünü atan Ariyibi, maç boyunca etkili bir performans sergiledi.
  • Atakan Akkaynak: Ankaragücü’nün en etkili oyuncularından biri olan Atakan Akkaynak, Ariyibi’nin golünde asisti yapan isim oldu.

Maç sonrası yorumlar

  • Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Maçtan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. Ankaragücü, ligin zor takımlarından biri. Zor bir maçtı ama kazanmayı başardık. Taraftarımıza teşekkür ederim.”
  • MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan: “Rakibimiz iyi bir takım. Galatasaray’ı yenmek kolay değil. Maçın sonunda şanssız bir gol yedik ve kaybettik. Futbolda böyle şeyler oluyor. Taraftarımıza teşekkür ederim.”

Maç sonrası durum

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 62’ye yükseltti ve 4. sıraya yükseldi. MKE Ankaragücü ise 26 puanda kaldı ve küme düşme hattında kaldı.


Yayımlandı

kategorisi