Fenerbahçe Ankaragücü Özet

Fenerbahçe – Ankaragücü Maç Özeti

2023-2024 Süper Lig Sezonu 30. haftasında Fenerbahçe, evinde Ankaragücü’nü konuk etti. Mücadeleyi Fenerbahçe, 2-1’lik skorla kazandı.

Maç, Fenerbahçe’nin rakibine göre daha baskılı başlamasıyla başladı. İlk 10 dakika içinde Fenerbahçe, Ankaragücü’ne ait bir net pozisyona izin vermedi. Bu dakikalarda Fenerbahçe, Osayi-Samuel ve Valencia ile etkili ataklar geliştirdi.

Mücadelenin 15. dakikasında Fenerbahçe, Osayi-Samuel ile 1-0 öne geçti. Ferdi Kadıoğlu’nun pasıyla topla buluşan Osayi-Samuel, sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve sert bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Golün ardından Ankaragücü, oyunda dengeyi kurmaya çalıştı. Ancak Fenerbahçe, savunmada da iyi bir performans sergileyerek Ankaragücü’ne gol şansı tanımadı.

Mücadelenin ilk yarısı, Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe, daha etkili başladı. Bu dakikalarda Fenerbahçe, rakip kalede baskıyı artırdı.

Mücadelenin 55. dakikasında Fenerbahçe, 2-0 öne geçti. Mesut Özil’in pasıyla topla buluşan Valencia, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Golün ardından Ankaragücü, oyunu dengelemek için daha fazla risk almaya başladı. Bu dakikalarda Ankaragücü, Fenerbahçe kalesine etkili ataklar geliştirdi.

Mücadelenin 75. dakikasında Ankaragücü, 1-2’lik skorla farkı bire indirdi. Ali Sowe’nin pasıyla topla buluşan Cephas, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi.

Golün ardından Ankaragücü, eşitlik golünü aradı. Ancak Fenerbahçe, savunmada iyi bir performans sergileyerek rakibine gol şansı tanımadı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, “Kazandığımız için mutluyuz. Ankaragücü, iyi bir takım. Biz de iyi bir oyun oynadık. Kazandığımız için mutluyuz.” dedi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise, “Fenerbahçe, iyi bir takım. Biz de iyi bir oyun oynadık. Ancak Fenerbahçe’nin daha fazla golü var. Bu maçın sonucunu da bu belirledi.” dedi.

Bu galibiyetle Fenerbahçe, puanını 72’ye yükselterek liderliğini sürdürdü. Ankaragücü ise 29 puanda kaldı.

Mücadelenin ilk 11’leri:

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Szalai, Ferdi Kadıoğlu, Crespo, Luiz Gustavo, Mesut Özil, Valencia, İrfan Can Kahveci, Berisha

Ankaragücü: Günay Güvenç, Atakan Akkaynak, Kitsiou, Kitsiou, Sakıb Aytaç, Pazdan, Abdullah Avcı, Eren Derdiyok, Ali Sowe, Geraldo, Cephas


Yayımlandı

kategorisi