Fenerbahçe Dinamo Kiev Maç Özeti

Fenerbahçe – Dinamo Kiev Maç Özeti

Fenerbahçe, 2022-23 UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndaki ilk maçında, 20 Ağustos 2022 tarihinde Ülker Stadyumu’nda Dinamo Kiev ile karşılaştı. Maç, Fenerbahçe’nin 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 14. dakikada öne geçti. Ferdi Kadıoğlu’nun pasında topla buluşan Enner Valencia, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

Fenerbahçe, bu golden sonra da baskısını sürdürdü. 36. dakikada Diego Rossi’nin pasında topla buluşan Mesut Özil, ceza sahası içinde yaptığı vuruşta topu auta gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya Dinamo Kiev daha atak başladı. 54. dakikada Dynamo Kiev’in attığı gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

  1. dakikada Fenerbahçe, skoru 2-0’a çıkardı. Mert Hakan Yandaş’ın pasında topla buluşan Diego Rossi, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

Dinamo Kiev, 82. dakikada skoru 2-1’e getirdi. Carlos de Pena’nın pasında topla buluşan Viktor Tsygankov, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi.

Karşılaşma, Fenerbahçe’nin 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

Maç Sonrası Yorumlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Çok iyi bir galibiyet aldık. Maça iyi başladık ve golü bulduk. İkinci yarıda da baskımızı sürdürdük ve ikinci golü bulduk. Dinamo Kiev, çok iyi bir takım. Son dakikada aldıkları golle skoru biraz yakınlaştırdılar ama bizim için önemli olan galibiyet. Bu galibiyet, bize moral verdi.” dedi.

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise, “Fenerbahçe, çok iyi bir takım. İlk yarıda biraz baskı altında kaldık ama ikinci yarıda daha iyi oynadık. Son dakikada aldıkları golle skoru biraz yakınlaştırdık ama galibiyeti hak eden Fenerbahçe oldu.” ifadelerini kullandı.

Maç Analizi

Fenerbahçe, maça hızlı başlayan taraf oldu ve 14. dakikada Enner Valencia ile öne geçti. Fenerbahçe, bu golden sonra da baskısını sürdürdü ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya Dinamo Kiev daha atak başladı. Dinamo Kiev, 54. dakikada attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Fenerbahçe, 70. dakikada Mert Hakan Yandaş’ın pasında Diego Rossi ile farkı ikiye çıkardı. Dinamo Kiev, 82. dakikada Viktor Tsygankov ile skoru 2-1’e getirdi.

Karşılaşma, Fenerbahçe’nin 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

Fenerbahçe, maçta etkili bir oyun sergiledi. Özellikle ilk yarıda baskılı bir futbol oynayan Fenerbahçe, ikinci yarıda da gol fırsatları yakaladı. Fenerbahçe’de Enner Valencia, Diego Rossi ve Mert Hakan Yandaş etkili bir performans sergilediler.

Dinamo Kiev, maçta Fenerbahçe’ye göre daha pasif bir oyun oynadı. Dinamo Kiev, özellikle ilk yarıda Fenerbahçe’nin baskısını kıramadı. Dinamo Kiev’de Viktor Tsygankov etkili bir performans sergiledi.

Bu galibiyetle Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu’na galibiyetle başladı. Fenerbahçe, gruptaki diğer maçında 3 Eylül 2022 tarihinde deplasmanda Royal Antwerp ile karşılaşacak.


Yayımlandı

kategorisi