Gs Bjk Özet

Galatasaray – Beşiktaş Derbisi: 2-1

2023-2024 Süper Lig sezonunda 9. haftada oynanan Galatasaray – Beşiktaş derbisi, 2-1’lik Galatasaray galibiyetiyle sonuçlandı.

Maç, Galatasaray’ın rakip kaleye yönelik baskısıyla başladı. 10. dakikada Icardi, kaleci Mert Günok’u geçemedi. 12. dakikada ise Beşiktaş, Aboubakar’ın golüyle 1-0 öne geçti.

Galatasaray, 20. dakikada Icardi’nin penaltı golüyle skoru eşitledi. Icardi, 35. dakikada bir gol daha atarak Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi.

İkinci yarıda Beşiktaş, eşitliği yakalamak için baskı kurmaya çalıştı. Ancak Galatasaray, savunmada iyi bir performans sergileyerek galibiyeti korumayı başardı.

Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Bugün çok iyi bir derbi maçı oynadık. Rakibimiz iyi bir takım. Maçın ilk yarısında geriye düştük ama devre arasında oyuncularımıza gerekli konuşmaları yaptık. İkinci yarıda çok iyi bir oyun oynayarak galip geldik. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael ise “Maçın ilk yarısında iyi bir oyun oynadık ve golü bulduk. İkinci yarıda Galatasaray’ın baskısı karşısında geriye düştük. Son dakikalarda beraberliği yakalamak için elimizden geleni yaptık ama olmadı. Bu maçtan ders çıkararak yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 22’ye yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş ise 18 puanla 4. sırada kaldı.

Maçtaki önemli anlar:

  1. dakikada Icardi, kaleci Mert Günok’u geçemedi.

Maçtaki istatistikler:

  • Topa sahip olma: %53-47
  • Şutlar: 13-11
  • İsabetli şutlar: 7-5
  • Kornerler: 5-4
  • Faullar: 12-10
  • Sarı kartlar: 2-2
  • Kırmızı kartlar: 1-0

Maçtaki kadrolar:

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Babel, Halil Dervişoğlu, Icardi

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Welinton, Vida, Montero, Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Can Bozdoğan, Ghezzal, Teixeira, Aboubakar

Maçın MVP’si: Mauro Icardi

Mauro Icardi, Galatasaray formasıyla çıktığı 10. derbide 10. golünü attı. Arjantinli oyuncu, Süper Lig tarihinde Galatasaray formasıyla en çok derbi golü atan yabancı oyuncu oldu.

Icardi’nin golleri, Galatasaray’ın derbi galibiyetine de büyük katkı sağladı.


Yayımlandı

kategorisi