Arjantin Fransa Maçı Özeti

2022 Dünya Kupası Finali: Arjantin 3-3 Fransa (Penaltılarla 4-2)

2022 Dünya Kupası’nın finali, 18 Aralık 2022 tarihinde Katar’ın Lusail şehrindeki Lusail Iconic Stadyumu’nda oynandı. Dünya Kupası’nın son şampiyonu Fransa ile 2021 Copa América şampiyonu Arjantin karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan Fransa, 18. dakikada Kylian Mbappé’nin golüyle 1-0 öne geçti. Arjantin, 22. dakikada Lionel Messi’nin penaltı golüyle eşitliği sağladı. İlk yarının son dakikalarında, 40. dakikada Antoine Griezmann’ın golüyle Fransa yeniden öne geçti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Fransa, 52. dakikada Karim Benzema’nın golüyle 3-1 öne geçti. Arjantin, 78. dakikada Angel Di María’nın golüyle farkı 1’e indirdi. Maçın normal süresi 3-2 sona erdi.

Uzatma dakikaları da eşitlikle geçildi ve maç penaltılara gitti. Penaltı atışlarında Arjantin, 4-2 üstünlük kurarak Dünya Kupası’nın şampiyonu oldu.

Maç Analizi

Maç, iki güçlü takımın çekişmeli mücadelesine sahne oldu. Fransa, hücumda Mbappé, Benzema ve Griezmann gibi yıldızlarıyla etkili olurken, Arjantin de Messi, Di María ve Lautaro Martínez gibi yıldızlarıyla karşılık verdi.

Maçtaki ilk gol, Fransa’nın hızlı hücumuyla geldi. Mbappé, savunmanın arkasına sarkan Griezmann’a pas verdi ve Griezmann, topu boş kaleye göndererek Fransa’yı 1-0 öne geçirdi.

Arjantin, 22. dakikada Messi’nin golüyle eşitliği sağladı. Messi, ceza sahası dışından sert bir şut çekti ve topu kalecinin solundan filelere gönderdi.

İlk yarının son dakikalarında, 40. dakikada Griezmann’ın golüyle Fransa yeniden öne geçti. Mbappé’nin pasında topla buluşan Griezmann, topu kalecinin yanından ağlara gönderdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Fransa, 52. dakikada Benzema’nın golüyle 3-1 öne geçti. Mbappé’nin pasında topla buluşan Benzema, topu kalecinin yanından ağlara gönderdi.

Arjantin, 78. dakikada Di María’nın golüyle farkı 1’e indirdi. Messi’nin pasında topla buluşan Di María, topu kalecinin yanından ağlara gönderdi.

Maçın normal süresi 3-2 sona erdi. Uzatma dakikaları da eşitlikle geçildi ve maç penaltılara gitti. Penaltı atışlarında Arjantin, 4-2 üstünlük kurarak Dünya Kupası’nın şampiyonu oldu.

Maç Sonrası Yorumlar

Arjantin’in teknik direktörü Lionel Scaloni, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bu, Arjantin futbolu için tarihi bir gün. Çok mutluyuz. Zor bir maçtı ama takımımız harika bir iş çıkardı. Messi, takımın liderliğini üstlendi ve takıma büyük katkı sağladı. Bu şampiyonluk, onun için çok önemliydi.” dedi.

Fransa’nın teknik direktörü Didier Deschamps, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Maçın sonucunu kabul ediyoruz. Arjantin, daha iyi oynadı ve hak etti. Biz de iyi bir maç oynadık ama sonuca ulaşamadık.” dedi.

Messi’nin Dünya Kupası Hayali Gerçekleşti

Lionel Messi, kariyerinin en büyük hayalini 2022 Dünya Kupası’nda gerçekleştirdi. Messi, Arjantin’in Fransa’yı yendiği final maçında penaltı atışından gol atarak şampiyonluğu getiren isim oldu.

Messi, Dünya Kupası finalinde gol atan ilk Arjantinli oyuncu oldu. Messi, ayrıca Arjantin’in Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu oldu.

Messi’nin bu başarısı, Arjantin’de büyük sevinç yarattı. Messi, Arjantin’in en büyük efsanelerinden biri olarak gösteriliyor.

Arjantin’in Üçüncü Dünya Kupası Şampiyonluğu

Arjantin, 2022 Dünya Kupası’nı kazanarak tarihindeki üçüncü Dünya Kupası şampiyonluğunu elde etti. Arjantin, daha önce 1978 ve 1986’da Dünya Kupası’nı kazanmıştı.


Yayımlandı

kategorisi