Beşiktaş Adana Demirspor Özet

Beşiktaş 1-4 Adana Demirspor (26 Aralık 2023)

Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş, sahasında Adana Demirspor’u ağırladı. Mücadele, Adana Demirspor’un 4-2’lik galibiyeti ile sonuçlandı.

Beşiktaş, maça hızlı başladı ve 10. dakikada Michy Batshuayi’nin golüyle öne geçti. Ancak Adana Demirspor, 12. dakikada Younes Belhanda’nın golüyle beraberliği yakaladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Adana Demirspor, 50. dakikada Mbaye Niang’ın golüyle öne geçti. 55. dakikada Emre Akbaba’nın golüyle farkı ikiye çıkardı.

Beşiktaş, 70. dakikada Batshuayi ile farkı bire indirdi. Ancak Adana Demirspor, 75. dakikada Yusuf Erdoğan’ın golüyle skoru 4-2’ye getirdi.

Bu sonuçla birlikte Adana Demirspor puanını 26’ya yükseltirken, Beşiktaş 20 puanda kaldı.

Maçtan öne çıkanlar

  • Beşiktaş, maça hızlı başladı ve 10. dakikada Michy Batshuayi’nin golüyle öne geçti. Ancak Adana Demirspor, 12. dakikada Younes Belhanda’nın golüyle beraberliği yakaladı.
  • İkinci yarıya hızlı başlayan Adana Demirspor, 50. dakikada Mbaye Niang’ın golüyle öne geçti. 55. dakikada Emre Akbaba’nın golüyle farkı ikiye çıkardı.
  • Beşiktaş, 70. dakikada Batshuayi ile farkı bire indirdi. Ancak Adana Demirspor, 75. dakikada Yusuf Erdoğan’ın golüyle skoru 4-2’ye getirdi.

Maç kadroları

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Gedson Fernandes, Necip Uysal, Teixeira, Nkoudou, Batshuayi

Adana Demirspor: Mert Günok, Svensson, Semih Kaya, Tayyip Talha Sanuç, Gökhan İnler, Yunus Akgün, Emre Akbaba, Yunus Sarı, Belhanda, Vargas, Niang

Maç yorumları

Beşiktaş, Adana Demirspor karşısında ilk yarıyı 1-1 eşitlikle tamamladı. Ancak ikinci yarıda Adana Demirspor, hızlı bir giriş yaptı ve 50. dakikada Mbaye Niang’ın golüyle öne geçti. 55. dakikada Emre Akbaba’nın golüyle farkı ikiye çıkardı.

Beşiktaş, 70. dakikada Batshuayi ile farkı bire indirdi. Ancak Adana Demirspor, 75. dakikada Yusuf Erdoğan’ın golüyle skoru 4-2’ye getirdi.

Bu sonuçla birlikte Adana Demirspor puanını 26’ya yükseltirken, Beşiktaş 20 puanda kaldı.

Beşiktaş, bu mağlubiyetle birlikte ligde 4. sıraya geriledi. Adana Demirspor ise 4. sıraya yükseldi.

Beşiktaş’ta Batshuayi, 2 gol atarak galibiyetin mimarı oldu. Adana Demirspor’da ise Belhanda, 1 gol ve 1 asistle yıldızlaştı.

Mücadelenin hakemi Arda Kardeşler, 2 sarı kart gösterdi. Beşiktaş’tan Rıdvan Yılmaz ve Adana Demirspor’dan Yunus Akgün sarı kart gördü.

Maç sonrası değerlendirmeler

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Adana Demirspor, iyi bir takım. Biz de iyi oynadık. Ancak son vuruşlarda hata yaptık. Bu mağlubiyetten ders çıkaracağız” dedi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise, “Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Beşiktaş, güçlü bir takım. Ancak biz, iyi bir oyun sergiledik ve galibiyete ulaştık” ifadelerini kullandı.


Yayımlandı

kategorisi