Fb Alanyaspor Özet

Fenerbahçe 1-0 Alanyaspor: İrfan Can Kahveci’nin golüyle galibiyet

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren gol, 43. dakikada İrfan Can Kahveci’den geldi.

Maç, Fenerbahçe’nin baskılı oyunuyla başladı. Sarı-lacivertliler, ilk yarıda rakip kaleye 10 kez şut çekti. Alanyaspor ise, savunmada etkili olmayı başardı ve kalesinde tek bir gol gördü.

  1. dakikada Fenerbahçe, öne geçti. İrfan Can Kahveci’nin pasında topla buluşan Mert Hakan Yandaş, ceza sahası içinde sol çaprazdan vuruşunu yaptı. Top, kaleci Marafona’nın solundan ağlara gitti: 0-1.

İkinci yarıda da Fenerbahçe, baskısını sürdürdü. Alanyaspor ise, kontrataklarla gol aradı. Ancak, iki takım da rakip kaleye gol atamadı ve maç Fenerbahçe’nin 1-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

Maçtan notlar

  • Fenerbahçe, bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldı.
  • İrfan Can Kahveci, bu sezonki ikinci golünü attı.
  • Alanyaspor, bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı.

Maç kadroları

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi Samuel, Attila Szalai, Kim Min-Jae, Ferdi Kadıoğlu, Luiz Gustavo, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi, Serdar Dursun, Enner Valencia

Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Novais, Juan Castillo, Ceyhun Gülselam, Umut Güneş, Efecan Karaman, Emre Akbaba, Fıratcan Üzüm, Davidson, Borini

Teknik direktör yorumları

Vitor Pereira (Fenerbahçe): “Çok iyi bir maç oynadık. Alanyaspor, zor bir rakip. İlk yarıda çok baskılı oynadık ve golü bulduk. İkinci yarıda da baskımızı sürdürdük ama gol atamadık. Galibiyet için mutluyuz.”

Ömer Erdoğan (Alanyaspor): “Fenerbahçe, iyi bir takım. Biz de iyi bir oyun oynadık. Rakibin golünü erken yedik. Ondan sonra toparlanmak istedik ama başaramadık. Maçın ikinci yarısında daha iyi oynadık ama gol bulamadık. Kaybettiğimiz için üzgünüz.”


Yayımlandı

kategorisi