Fenerbahçe Helsinki Özet

Fenerbahçe, HJK Helsinki’yi 1-0 yenerek UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda avantaj yakaladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında 25 Aralık 2023 tarihinde Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki’yi ağırladı. Sarı-lacivertliler, mücadeleyi 1-0 kazanarak ikinci maç öncesinde avantaj yakaladı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 15. dakikada golü buldu. Ferdi Kadıoğlu’nun pasıyla topla buluşan Muhammed Gümüşkaya, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu gol, Fenerbahçe’ye ilk yarının tek sayısını getirdi.

İkinci yarıda da baskısını sürdüren Fenerbahçe, gol bulmak için fırsatlar yakaladı. Ancak, rakip savunmayı aşamadı. HJK Helsinki ise etkili bir oyun ortaya koyamadı ve gol bulamadan sahadan ayrıldı.

Mücadeleyi 1-0 kazanan Fenerbahçe, ikinci maç öncesinde avantaj yakaladı. Sarı-lacivertliler, 2 Şubat 2024 tarihinde Finlandiya’da oynanacak rövanş maçında da kazanması halinde UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasına yükselecek.

Maçtaki önemli anlar

  • 15′ Muhammed Gümüşkaya (Fenerbahçe)

Maç sonrası yorumlar

  • Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira: “Çok iyi bir maç oynadık. Sahada istediğimiz her şeyi yaptık. Gol de attık. İkinci maçta da aynı şeyi yaparsak turu geçeceğimize inanıyorum.”
  • HJK Helsinki Teknik Direktörü Toni Huttunen: “Fenerbahçe çok iyi bir takım. Biz de iyi bir maç oynadık ama gol atamadık. İkinci maçta farklı bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum.”

Maç kadroları

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel, Kim Min-Jae, Serdar Aziz, Szalai Attila, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Diego Rossi, Muhammed Gümüşkaya, Enner Valencia

HJK Helsinki: Hradecky, Helander, Alho, Valakari, Murilo, Sorjonen, Valkama, Hetemaj, Terho, Pekhart, Muheim

Maç notları

  • Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde play-off turuna yükselen ilk Türk takımı oldu.
  • Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ilk kez Finlandiya temsilcisiyle karşılaştı.
  • Fenerbahçe, Avrupa kupalarında son 16 maçında 14 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.
  • Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 20. kez rövanş maçında avantajlı duruma geçti.

İkinci maç için tahminler

Fenerbahçe, ikinci maçta da HJK Helsinki’yi yenmesi halinde UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasına yükselecek. Sarı-lacivertlilerin bu maçta da etkili bir oyun ortaya koyması ve gol bulabilmesi bekleniyor. HJK Helsinki ise rövanşta galip gelmek için mücadele edecek. Ancak, Fenerbahçe’nin ev sahibi avantajı ve güçlü kadrosu göz önüne alındığında, sarı-lacivertlilerin ikinci maçtan da galibiyetle ayrılması ve grup aşamasına yükselmesi bekleniyor.


Yayımlandı

kategorisi