Galatasaray – Adana Demirspor Özet

Galatasaray 3-1 Adana Demirspor: Sarı-kırmızılılar liderliğe yükseldi

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 40’a yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Adana Demirspor ise 23 puanda kaldı.

Maç, Galatasaray’ın baskılı başlamasıyla başladı. 22. dakikada Sacha Boey’in sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde Kerem Aktürkoğlu’nun kafa vuruşunda top ağlara gitti ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

  1. dakikada Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu’nun asistinde ikinci golü buldu. Bu kez topla buluşan Inaki Pena, kaleci Ertaç’ın üzerinden topu filelere gönderdi ve skor 2-0 oldu.

Adana Demirspor, 45+4. dakikada penaltı kazandı. M’Baye Niang’ın kullandığı penaltı vuruşunda top ağlara gitti ve skor 2-1 oldu.

İkinci yarıya daha kontrollü başlayan Adana Demirspor, Galatasaray kalesine etkili ataklar geliştirdi. Ancak, Galatasaray savunması bu atakları golle sonuçlandırmayı engelledi.

90+5. dakikada Galatasaray, penaltı kazandı. Bu kez topun başına geçen Icardi, topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmayınca maç Galatasaray’ın 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan öne çıkanlar

  • Galatasaray, maça hızlı başladı ve etkili bir oyun sergiledi.
  • Kerem Aktürkoğlu, etkili bir performans sergileyerek iki gole imza attı.
  • Sacha Boey, asistleriyle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.
  • Adana Demirspor, ikinci yarıda daha etkili oynadı ancak gol yollarında etkili olamadı.

Maç sonrası yorumlar

  • Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Çok iyi bir galibiyet aldık. Kazandığımız için mutluyuz. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Liderliğimizi sürdürdüğümüz için mutluyuz. Hedefimiz şampiyonluk. Bu hedefe ulaşmak için çok çalışacağız.”
  • Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella: “Rakibimizi tebrik ediyorum. İyi bir galibiyet aldılar. Biz de iyi bir oyun oynadık ancak gol yollarında etkili olamadık. Bu mağlubiyeti tatlıya bağlayacağız ve yolumuza devam edeceğiz.”

Galatasaray’ın liderlik koltuğuna oturması Süper Lig’de dengeleri değiştirebilir. Galatasaray, Beşiktaş – Fenerbahçe derbisi öncesinde hata yapmayarak liderlik koltuğuna oturdu. Adana Demirspor ise bu mağlubiyetle liderlik yarışında geride kaldı.”


Yayımlandı

kategorisi