Ajax Beşiktaş Özet

Ajax – Beşiktaş Maç Özeti

2022-2023 UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş, evinde Ajax’ı ağırladı. Vodafone Park’ta oynanan mücadeleyi Ajax, 2-1 kazandı.

Mücadeleye hızlı başlayan Ajax, 14. dakikada öne geçti. Antony’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Haller, kaleci Ersin Destanoğlu’nu geçerek topu ağlara gönderdi.

1-0 geriye düşen Beşiktaş, 25. dakikada beraberliği yakaladı. Rosier’in ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi, gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

İlk yarının kalan bölümünde gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gidildi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Ajax, 52. dakikada tekrar öne geçti. Antony’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Berghuis, kaleci Ersin Destanoğlu’nu geçerek topu ağlara gönderdi.

2-1 geriye düşen Beşiktaş, beraberlik için yüklendi. Ancak Ajax, savunmada sağlam durmayı başardı ve mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Ajax, grupta 15 puanla liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise 4 puanla son sırada kaldı.

Maçtan dakikalar

  • 14’üncü dakika: Ajax öne geçti. Antony’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Haller, kaleci Ersin Destanoğlu’nu geçerek topu ağlara gönderdi. 0-1
  • 25’inci dakika: Beşiktaş beraberliği yakaladı. Rosier’in ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Batshuayi, gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-1
  • 52’nci dakika: Ajax yeniden öne geçti. Antony’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Berghuis, kaleci Ersin Destanoğlu’nu geçerek topu ağlara gönderdi. 1-2

Karşılaşmanın kadroları

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Ghezzal, Teixeira, Larin, Batshuayi

Ajax: Onana, Mazraoui, Timber, Martinez, Blind, Alvarez, Gravenberch, Berghuis, Antony, Tadic, Haller

Maçtan yansıyanlar

  • Ajax, ilk yarıda 1-0 öne geçmesine rağmen, ikinci yarıda Beşiktaş’ın beraberlik golüne engel olamadı.
  • Beşiktaş, ikinci yarıda beraberlik için yüklendi ancak Ajax, savunmada sağlam durmayı başardı.
  • Ajax’ın golcü oyuncusu Haller, attığı golle gruptaki gol sayısını 6’ya çıkardı.
  • Beşiktaş’ın forveti Batshuayi, attığı golle gruptaki gol sayısını 3’e çıkardı.

Maç sonrası yorumlar

  • Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın: “Oyun olarak iyi bir maç oynadık. Özellikle ilk yarıda çok iyiydik. İkinci yarıda da iyi başladık ancak sonra oyundan düştük. Rakibimiz iyi bir takım ve hak ettiler. Biz de bu gruptan çıkmak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız.”
  • Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag: “Oyun olarak iyi bir maç oynadık. Rakibimiz de iyi bir takım ama biz daha iyiydik ve kazandık. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Gruptan çıkmak için önemli bir adım attık.”

Yayımlandı

kategorisi