Beşiktaş Pendikspor Maç Özeti

Beşiktaş 1-1 Pendikspor (Maç Özeti)

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Beşiktaş, evinde Pendikspor ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan mücadele 1-1 berabere sona erdi.

Siyah-beyazlı ekip, 12. dakikada kullanılan serbest vuruş sonrası Omar Colley’in kafasıyla attığı golle 1-0 öne geçti. Ancak 90+2. dakikada Thuram’ın ceza sahası içinde düşürülmesi sonrası VAR incelemesiyle penaltı vuruşu kazanan Pendikspor’da Oscar Romero 90+4. dakikada penaltıdan attığı golle skoru tayin etti.

Maçtan dakikalar:

  • 12’nci dakikada Beşiktaş, serbest vuruş kazandı. Gedson Fernandes’in ortasına yükselen Omar Colley, kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0

[Image of Beşiktaş – Pendikspor maçında Omar Colley’in gol sevinci]

  • 37’nci dakikada Pendikspor, tehlikeli bir atağa çıktı. Oscar Romero’nun pasıyla topla buluşan Atakan Cankaya, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda şutunu çekti, kaleci Ersin Destanoğlu topu çıkardı.
  • 45+1’inci dakikada Beşiktaş, net bir gol fırsatı yakaladı. Gedson Fernandes’in pasıyla topla buluşan Cenk Tosun, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda şutunu çekti, kaleci Erdem Öztürk topu çıkardı.
  • 55’inci dakikada Pendikspor, tehlikeli bir atağa çıktı. Atakan Cankaya’nın pasıyla topla buluşan Oscar Romero, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda şutunu çekti, kaleci Ersin Destanoğlu topu çıkardı.
  • 60’ıncı dakikada Beşiktaş, net bir gol fırsatı yakaladı. Ghezzal’ın pasıyla topla buluşan Niang, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda şutunu çekti, kaleci Erdem Öztürk topu çıkardı.
  • 70’inci dakikada Pendikspor, tehlikeli bir atağa çıktı. Atakan Cankaya’nın pasıyla topla buluşan Oscar Romero, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda şutunu çekti, kaleci Ersin Destanoğlu topu çıkardı.
  • 80’inci dakikada Beşiktaş, net bir gol fırsatı yakaladı. Ghezzal’ın pasıyla topla buluşan Niang, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda şutunu çekti, kaleci Erdem Öztürk topu çıkardı.
  • 90+2’nci dakikada Pendikspor, penaltı kazandı. Thuram’ın ceza sahası içinde düşürülmesi sonrası VAR incelemesiyle penaltı vuruşu kazanan Pendikspor’da Oscar Romero, penaltıdan attığı golle skoru eşitledi: 1-1
  • 90+4’üncü dakikada Pendikspor, tehlikeli bir atağa çıktı. Atakan Cankaya’nın pasıyla topla buluşan Oscar Romero, kaleyi cepheden gören bir pozisyonda şutunu çekti, kaleci Ersin Destanoğlu topu çıkardı.

Maç, 1-1 berabere sona erdi.

Maç Sonu Yorumları:

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Rakibimize tebrikler. İyi bir mücadele oldu. İlk yarıda baskılı bir oyun oynadık ve golü bulduk. İkinci yarıda rakibimiz baskısını artırınca biz de geriye çekildik. 90. dakikada yediğimiz golle berabere kaldık. Maçtan bir puanla ayrıldık ama bu puan bize yetmedi.” dedi.

Pendikspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Beşiktaş’ı sahasında mağlup etmeyi çok istiyorduk ama olmadı. İyi bir mücadele ortaya koyduk ve berabere kaldık. Bu beraberlik bizim için moral oldu.” dedi.

Maç Analizi:

Beşiktaş, ilk yarıda baskılı bir oyun oynadı ve 12. dakikada Omar Colley’in golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda ise Pendikspor baskısını artırdı ve 90+2. dakikada Oscar Romero’nun penaltı golüyle beraberliği sağladı.

Maç, iki takımın da iyi bir mücadele ortaya koyduğu ve berabere kaldığı bir maç oldu. Beşiktaş, ilk yarıdaki baskılı oyununu ikinci yarıda sürdüremedi ve Pendikspor’un baskısına dayanamadı


Yayımlandı

kategorisi