Gs Barcelona Maçı Özeti

Galatasaray – Barcelona Maç Özeti

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu Rövanş Maçı

21 Nisan 2024, Nef Stadyumu, İstanbul

Skor: 1-2

Goller:

  • Galatasaray: Kerem Aktürkoğlu (25′)
  • Barcelona: Pedri (42′), Gavi (84′)

Hakemler:

  • Halil Umut Meler (Hakem)
  • Mustafa Emre Eyisoy (1. Yardımcı Hakem)
  • Tarık Ongun (2. Yardımcı Hakem)
  • Arda Kardeşler (Dördüncü Hakem)

Maç Öncesi

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında deplasmanda Barcelona ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, rövanş maçında evinde galip gelerek tur atlamak istiyordu. Sarı-kırmızılılar, bu maçı kazanarak Avrupa’da yoluna devam etmek ve taraftarlarını mutlu etmek için büyük bir mücadele verecekti.

Barcelona ise, ilk maçta elde ettiği beraberlikten avantajlı bir şekilde çıkmıştı. Katalan ekibi, rövanş maçında da galip gelerek turu geçmek için elinden geleni yapacaktı.

Maç İçi

Maça hızlı başlayan Galatasaray, 25. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra baskısını artıran sarı-kırmızılılar, ikinci yarıya da önde girdi.

İkinci yarıda Barcelona, oyunda dengeyi sağladı ve 42. dakikada Pedri’nin golüyle eşitliği sağladı. Bu golden sonra Barcelona, oyun üstünlüğünü ele geçirdi ve gol için yüklendi.

  1. dakikada Gavi’nin golüyle Barcelona, 2-1 öne geçti. Bu golden sonra Galatasaray, beraberlik için ataklar geliştirdi ancak skoru değiştiremedi ve maç 2-1 Barcelona’nın galibiyetiyle sona erdi.

Maç Sonu

Maçtan 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray, Avrupa Ligi’ne veda etti. Sarı-kırmızılılar, bu sezon Avrupa’da çıktığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Galatasaray’ın Performansı

Galatasaray, maçın ilk yarısında etkili bir oyun ortaya koydu. Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda da baskısını sürdürdü ancak skoru artıramadı.

İkinci yarıda Barcelona’nın baskısına karşı koyan Galatasaray, mücadeleyi kaybetmek istemedi. Sarı-kırmızılılar, beraberlik için ataklar geliştirdi ancak skoru değiştiremedi ve Avrupa Ligi’ne veda etti.

Barcelona’nın Performansı

Barcelona, ilk maçta elde ettiği beraberlikten avantajlı bir şekilde çıkmıştı. Katalan ekibi, rövanş maçında da baskılı bir oyun ortaya koydu.

Barcelona, Pedri ve Gavi’nin golleriyle 2-1 galip geldi ve Avrupa Ligi’nde yoluna devam etti.

Maçtan Sonra

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Oyuncularım iyi mücadele etti. Avrupa’da iyi bir sezon geçirdik. Maçın başında iyi oynadık ve golü bulduk. İkinci yarıda Barcelona baskı yaptı ve beraberliği yakaladı. Son dakikalarda da gol yedik ve Avrupa Ligi’ne veda ettik. Futbolun böyle bir tarafı var. Futbolcularıma teşekkür ediyorum. Onlara güveniyorum. İnşallah önümüzdeki sezonlarda daha iyi bir Galatasaray olacağız.” ifadelerini kullandı.

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez ise, maçın ardından yaptığı açıklamada, “İyi bir maç çıkardık. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Onlar da iyi bir takım. Bu maçı kazanmak bizim için çok önemliydi. Avrupa Ligi’nde bir tur daha ilerlemek istiyoruz.” dedi.

Öne Çıkan Oyuncular

Galatasaray: Kerem Aktürkoğlu, Mostafa Mohamed, Marcao

Barcelona: Pedri, Gavi, Ronald Araujo

Sonuç

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Barcelona’ya 2-1 mağlup oldu ve Avrupa Ligi’ne veda etti.


Yayımlandı

kategorisi