Manchester United Atalanta Özet

Manchester United 3-2 Atalanta: Şampiyonlar Ligi’nde nefes kesen maç

Manchester United, Şampiyonlar Ligi F Grubu’ndaki üçüncü maçında Atalanta’yı 3-2 mağlup etti. Old Trafford’da oynanan maçta Manchester United, 2-0 geriye düşmesine rağmen, son 20 dakikadaki golleriyle galibiyete ulaştı.

Maça hızlı başlayan Atalanta, 11. dakikada Duvan Zapata ile 1-0 öne geçti. 22. dakikada da Josip Ilicic’in golüyle farkı ikiye çıkardı. Manchester United, 33. dakikada Marcus Rashford ile farkı 1’e indirdi.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü ele alan Manchester United, 75. dakikada Bruno Fernandes ile eşitliği sağladı. 88. dakikada da Cristiano Ronaldo’nun golüyle galibiyete ulaştı.

Bu sonuçla Manchester United, grupta 7 puanla liderliğini sürdürdü. Atalanta ise 4 puanla üçüncü sırada kaldı.

Maçtan öne çıkanlar

  • Manchester United, Atalanta karşısında geriye düşmesine rağmen, son 20 dakikadaki golleriyle galibiyete ulaştı.
  • Cristiano Ronaldo, Manchester United formasıyla Şampiyonlar Ligi’ndeki 140. golünü kaydetti.
  • Atalanta, Manchester United karşısındaki ilk yarıda etkili bir oyun sergiledi.

Maç özeti

Maça hızlı başlayan Atalanta, 11. dakikada Duvan Zapata ile 1-0 öne geçti. Zapata, savunmanın arkasına atılan topu ceza sahası içinde kontrol etti ve kaleci David de Gea’yı geçtikten sonra topu filelere gönderdi.

Atalanta, 22. dakikada da Josip Ilicic’in golüyle farkı ikiye çıkardı. Ilicic, ceza sahası dışından sert bir şutla topu kalecinin solundan ağlara gönderdi.

Manchester United, 33. dakikada Marcus Rashford ile farkı 1’e indirdi. Rashford, ceza sahası içinden çektiği şutta topu kalecinin solundan ağlara gönderdi.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü ele alan Manchester United, 75. dakikada Bruno Fernandes ile eşitliği sağladı. Fernandes, ceza sahası içinden çektiği şutta topu kalecinin solundan ağlara gönderdi.

Manchester United, 88. dakikada Cristiano Ronaldo’nun golüyle galibiyete ulaştı. Ronaldo, ceza sahası içinden çektiği şutta topu kalecinin solundan ağlara gönderdi.

Maç, Manchester United’ın 3-2’lik galibiyetiyle sona erdi.

İki takımın kadroları

Manchester United: David de Gea, Diogo Dalot, Harry Maguire, Raphael Varane, Luke Shaw, Scott McTominay, Fred, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo

Atalanta: Juan Musso, Davide Zappacosta, Merih Demiral, José Luis Palomino, Hans Hateboer, Marten de Roon, Remo Freuler, Ruslan Malinovskyi, Josip Ilicic, Duvan Zapata

Maçtan sonra yorumlar

  • Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag: “Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Geriye düştük ama pes etmedik ve sonunda galip geldik. Oyuncularıma çok teşekkür ederim.”
  • Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini: “İlk yarıda iyi bir oyun sergiledik ama ikinci yarıda Manchester United oyunu ele geçirdi. Mağlubiyeti hak ettik.”

Gelecek maçlar

Manchester United, Şampiyonlar Ligi’nin dördüncü haftasında 1 Aralık Çarşamba günü Villareal ile deplasmanda karşılaşacak. Atalanta ise aynı gün 19:45’te Young Boys’u ağırlayacak.


Yayımlandı

kategorisi