Trabzonspor Kayserispor Maçı Özeti

Trabzonspor 0-1 Kayserispor Maç Özeti

Trabzonspor, 2023-2024 Süper Lig sezonunun 14. haftasında, 27 Aralık 2023 tarihinde, sahasında Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Maç, Kayserispor’un 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor, 2. dakikada Cornelius ile gole yaklaştı. Ancak Cornelius’un vuruşu, kaleci Bahadır’da kaldı. 10. dakikada ise Kayserispor, ceza sahası içinde gelişen pozisyonda Thiam ile golü buldu. 1-0 geriye düşen Trabzonspor, 15. dakikada Abdülkadir Ömür ile gole yaklaştı. Ancak Abdülkadir Ömür’ün vuruşu, üst direkten döndü.

İlk yarının kalan bölümünde gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına Kayserispor’un 1-0’lık üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda da Kayserispor, etkili oyununu sürdürdü. 57. dakikada Kayserispor, Hosseini ile gol fırsatı yakaladı. Ancak Hosseini’nin vuruşu, kaleci Uğurcan’da kaldı. 65. dakikada ise Trabzonspor, penaltı kazandı. Ancak Cornelius’un kullandığı penaltı, VAR incelemesi sonrasında iptal edildi.

Maçın kalan bölümünde gol sesi çıkmadı ve Kayserispor, 1-0’lık galibiyetle sahadan ayrıldı.

Maç Analizi

Maça hızlı başlayan Trabzonspor, ilk yarıda etkili oyununu sürdürdü. Ancak Kayserispor’un etkili bir kontratak sonucu bulduğu gol, Trabzonspor’un moralini bozdu. İkinci yarıda da Kayserispor, etkili oyununu sürdürdü ve galibiyeti elde etmeyi başardı.

Trabzonspor, bu mağlubiyetle ligde 2. sıraya geriledi. Kayserispor ise bu galibiyetle puanını 22’ye yükseltti.

Maçtan Notlar

  • Maç öncesi Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski kalecileri Şenol Güneş için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
  • Kayserispor’un golünü atan Thiam, takımının ligdeki 10. golünü kaydetti.
  • Trabzonspor’un penaltısı, VAR incelemesi sonrasında iptal edildi. Bu, Süper Lig’de bu sezon iptal edilen ilk penaltı oldu.

Maç Sonu Yorumları

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: “Maçın ilk 15 dakikasında çok iyi oynadık. Ancak sonrasında gol yememiz bizi bozdu. İkinci yarıda da çok iyi oynamamıza rağmen golü bulamadık. Kayserispor’u tebrik ediyorum.”

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman: “Çok zor bir maçtı. Trabzonspor, çok iyi bir takım. Ancak biz de çok iyi oynadık ve galibiyetle ayrılmayı başardık. Futbolda bazen böyle şeyler oluyor. Bugün bizim şansımız yaver gitti.”

Maçtan Kareler

[Image of Kayserispor’un golünü atan Thiam]


Yayımlandı

kategorisi