Galatasaray Ofspor Özet

Galatasaray 2-1 Ofspor: Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi. Sarı-kırmızılılar, 8 Kasım 2022 tarihinde oynanan 4. tur maçında Ofspor’u 2-1 mağlup etti.

Maçın ilk yarısında Galatasaray, 20. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. Ofspor, 35. dakikada Umut Güneş’in golüyle eşitliği yakaladı.

İkinci yarıda Galatasaray, 65. dakikada Halil Dervişoğlu’nun golüyle tekrar öne geçti. Bu gol, maçın sonucunu belirledi.

Galatasaray, bu galibiyetle birlikte Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi. Sarı-kırmızılılar, çeyrek finalde Altay ile eşleşti.

Maçtan dakikalar

  • 20′ Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle Galatasaray 1-0 öne geçti.
  • 35′ Umut Güneş’in golüyle Ofspor 1-1 beraberliği yakaladı.
  • 65′ Halil Dervişoğlu’nun golüyle Galatasaray 2-1 öne geçti.

Maç sonu değerlendirmeleri

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim:

“Ofspor, iyi mücadele eden bir takımdı. İlk yarıda biraz zorlandık ama ikinci yarıda daha iyi oynadık ve kazandık. Çeyrek finale yükseldik, bundan dolayı mutluyuz. Altay ile oynayacağız. Zor bir maç olacak ama biz de iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Altay’ı da yenerek yarı finale yükselmek istiyoruz.”

Ofspor Teknik Direktörü Şenol Birol:

“Galatasaray, büyük bir takım. Biz de iyi bir mücadele sergiledik. İlk yarıda beraberliği yakaladık ama ikinci yarıda Galatasaray’ın daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Galatasaray’ı tebrik ediyorum.”

Maç kadroları

Galatasaray: Fernando Muslera, Omar Elabdellaoui, Marcao, Victor Nelsson, Patrick Van Aanholt, Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu, Alexandru Cicaldau, Halil Dervişoğlu, Bafetimbi Gomis

Ofspor: Oğuzhan Yiğit, Mehmet Yılmaz, Mustafa Akbaş, Murat Yılmaz, Emrecan Uzunhan, Emre Özkan, Umut Güneş, Ahmet Canbaz, Ozan Erdoğan, Uğur Can Yiğit, Ahmet İlhan Özek

Maç yorumu

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi. Sarı-kırmızılılar, Ofspor karşısında ilk yarıda biraz zorlandı ama ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koydu ve karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Galatasaray’ın ilk yarısında Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle öne geçmesine rağmen, Ofspor Umut Güneş’in golüyle eşitliği yakaladı. İkinci yarıda Galatasaray, daha baskılı bir oyun ortaya koydu ve Halil Dervişoğlu’nun golüyle tekrar öne geçti. Bu gol, maçın sonucunu belirledi.

Galatasaray, çeyrek finalde Altay ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, Altay’ı da yenerek yarı finale yükselmek istiyor.


Yayımlandı

kategorisi