Galatasaray Beşiktaş Özeti Izle

Galatasaray 2-1 Beşiktaş | Süper Lig 2023-2024 Sezonu 9. Hafta

28 Aralık 2023, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu

Hakemler: Ali Palabıyık, Kemal Yılmaz, Abdullah Buğra Taşkınsoy

Galatasaray: Pena, Boey, Marcao, Nelsson, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu, Gomis

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Atiba Hutchinson, Josef de Souza, Teixeira, Ghezzal, Batshuayi, Nkoudou

Maç Özeti

Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki dev derbi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan 9. hafta müsabakasıyla gerçekleşti. Maç, Galatasaray’ın 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk 10 dakikada iki gol buldu. 5. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla topla buluşan Halil Dervişoğlu, kaleci Mert Günok’u çalımlayarak fileleri havalandırdı. 10. dakikada ise Cicaldau’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Gomis, gelişine yaptığı vuruşla skoru 2-0’a getirdi.

Bu gollerden sonra baskısını sürdüren Galatasaray, 25. dakikada gole çok yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla topla buluşan Halil Dervişoğlu, kaleci Mert Günok’u geçtikten sonra yaptığı vuruşta topu üstten auta gönderdi.

Beşiktaş, 30. dakikada Teixeira’nın golüyle farkı bire indirdi. Nkoudou’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Teixeira, yaptığı vuruşla skoru 2-1’e getirdi.

Kalan bölümde gol sesi çıkmadı ve maç Galatasaray’ın 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

Oyuncu Performansları

Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu, maçın yıldızı seçildi. Aktürkoğlu, attığı asistin yanı sıra etkili oyunuyla takımının galibiyetine büyük katkı sağladı. Halil Dervişoğlu ve Gomis de golleriyle takımına galibiyeti getiren isimler oldu.

Beşiktaş’ta ise Teixeira, takımının tek golünü atarak galibiyet için mücadele etti.

Maç Sonrası Yorumlar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir galibiyet aldık. Taraftarımızın önünde oynadığımız için çok mutluyuz. Maç boyunca iyi bir oyun oynadık. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael ise, “Rakibimizi tebrik ediyorum. Maçın kontrolünü ele geçirdiğimiz zamanlar oldu ama pozisyonları değerlendiremedik. Bu maçtan ders çıkarıp yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Maç Sonrası Gelişmeler

Galatasaray, bu galibiyetle ligde 19 puana yükseldi ve liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş ise 15 puanda kaldı ve 7. sırada yer aldı.

Maçtan sonra Galatasaray taraftarları, takımın galibiyetini kutlamak için stadyumu tıklım tıklım doldurdu. Taraftarlar, futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.


Yayımlandı

kategorisi