Galatasaray Johnstone Özet

Galatasaray, St. Johnstone’u 4-2 yenerek UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turuna yükseldi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turuna yükselmek için mücadele ettiği St. Johnstone ile İskoçya’da karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan ilk maç 1-1 berabere bitmişti.

İlk yarıda Galatasaray, 29. dakikada Mbaye Diagne’nin golüyle 1-0 öne geçti. St. Johnstone, 45. dakikada Jason Kerr’in golüyle eşitliği sağladı.

İkinci yarıda Galatasaray, 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle yeniden öne geçti. 70. dakikada Sofiane Feghouli’nin golüyle farkı 2’ye çıkardı. 90+2. dakikada Emre Kılınç’ın golüyle skoru 4-2’ye getirdi.

Maçın sonunda Galatasaray, 4-2’lik skorla galip gelerek UEFA Avrupa Ligi play-off turuna yükseldi.

Maçın özeti

Maçın ilk yarısında Galatasaray, 29. dakikada Mbaye Diagne’nin golüyle 1-0 öne geçti. Diagne, ceza sahası dışından çektiği şutla topu ağlara gönderdi.

St. Johnstone, 45. dakikada Jason Kerr’in golüyle eşitliği sağladı. Kerr, ceza sahası içinde topla buluştu ve vuruşunda topu filelere gönderdi.

İkinci yarıda Galatasaray, 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle yeniden öne geçti. Aktürkoğlu, ceza sahası içinde topla buluştu ve vuruşunda topu ağlara gönderdi.

Galatasaray, 70. dakikada Sofiane Feghouli’nin golüyle farkı 2’ye çıkardı. Feghouli, ceza sahası dışından çektiği şutla topu ağlara gönderdi.

Maçın sonunda Galatasaray, Emre Kılınç’ın golüyle skoru 4-2’ye getirdi. Kılınç, ceza sahası içinde topla buluştu ve vuruşunda topu ağlara gönderdi.

Maçın ardından

Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “İyi bir maç oynadık. Oyunun kontrolünü biz sağladık. Rakibimiz de iyi bir takım. İlk maçta da iyi oynadılar. Ama bugün biz daha iyi oynadık. Futbolda her şey olabilir. 2-2’lik beraberlik bizim için yeterliydi. Ama biz 4-2 kazandık. Bu da bizim için önemli. Play-off turunda da iyi bir mücadele verip, turu geçmek istiyoruz” dedi.

St. Johnstone Teknik Direktörü Callum Davidson ise “Galatasaray iyi bir takım. Bugün de iyi oynadılar. Biz de iyi bir mücadele verdik. Ama Galatasaray’ı yenecek kadar iyi oynayamadık. Onları tebrik ediyorum” dedi.

Galatasaray’ın play-off turundaki rakibi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, İsviçre’nin Basel takımı ile karşılaşacak. Basel, play-off turunda İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımını 2-1 mağlup ederek turu geçti.

Galatasaray ve Basel arasındaki play-off turunun ilk maçı, 2 Ağustos 2023 tarihinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak. Rövanş maçı ise 9 Ağustos 2023 tarihinde St. Jakob-Park Stadyumu’nda oynanacak.


Yayımlandı

kategorisi