Istanbul Galatasaray Maç Özeti

İstanbulspor – Galatasaray Maç Özeti (2023-2024 Süper Lig)

İstanbulspor, 2023-2024 Süper Lig sezonunda Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla İstanbulspor, ligde 37 puana yükseldi ve 10. sırada yer aldı. Galatasaray ise 55 puanda kaldı ve 3. sıradaki yerini korudu.

Maç, İstanbulspor’un baskılı başlamasıyla başladı. 1. dakikada Epureanu’nun golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 2. dakikada Oliveira’nın şutu direğin dibinden auta çıktı. 3. dakikada Sergio Oliveira’dan uzaklardan harika şut! VAR uyardı, Galatasaray penaltı kazandı! Nelsson’un penaltı vuruşunu Mert Günok kurtardı.

Maçın ilk yarısında Galatasaray, topla daha fazla oynasa da pozisyon üretmekte zorlandı. İstanbulspor ise hızlı hücumlarıyla tehlike yarattı. 35. dakikada Emre Mor’un şutu üstten auta çıktı. 40. dakikada Emre Mor’un pasında topla buluşan Mertens, karşı karşıya pozisyonda Mert Günok’u geçemedi.

İkinci yarıda Galatasaray, daha etkili olmaya başladı. 50. dakikada Morutan’ın pasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, kaleyi cepheden gören pozisyonda şutunu çekti, top direğin dibinden auta çıktı. 60. dakikada Morutan’ın şutu, Mert Günok’un müdahalesiyle kornere çıktı.

  1. dakikada İstanbulspor, kontra ataktan golü buldu. Emre Mor’un pasında topla buluşan Ahmed Aras, topu filelere gönderdi: 1-0.

Bu golün ardından Galatasaray, rakip kaleye yüklendi. 80. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun şutu, üstten auta çıktı. 85. dakikada Halil Dervişoğlu’nun şutu, Mert Günok’un müdahalesiyle kornere çıktı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve İstanbulspor, Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti.

Maç Sonrası Yorumlar

İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz: “Çok iyi bir oyun oynadık. Galatasaray’a karşı galip gelmek çok önemliydi. Bu galibiyet, takımımızın moralini çok yükseltecektir.”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Bugün iyi bir oyun oynayamadık. İstanbulspor’u tebrik ediyorum. Biz de bundan ders çıkaracağız ve yolumuza devam edeceğiz.”

Maç Analizi

İstanbulspor, maça çok iyi başladı ve 1. dakikada Epureanu’nun golüyle öne geçti. Ancak bu gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Maçın ilk yarısında Galatasaray, topla daha fazla oynasa da pozisyon üretmekte zorlandı. İstanbulspor ise hızlı hücumlarıyla tehlike yarattı.

İkinci yarıda Galatasaray, daha etkili olmaya başladı ancak net pozisyon üretmekte zorlandı. 50. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun şutu direğin dibinden auta çıktı. 65. dakikada İstanbulspor, kontra ataktan Ahmed Aras’ın golüyle öne geçti.

Bu golün ardından Galatasaray, rakip kaleye yüklendi ancak aradığı golü bulamadı ve mücadeleyi 1-0 kaybetti.

Maçtan Çıkan Notlar

  • İstanbulspor, Galatasaray’ı yenerek bu sezonki en önemli galibiyetine imza attı.
  • Galatasaray, bu sezonki 5. mağlubiyetini aldı.
  • Galatasaray’ın golcüleri Kerem Aktürkoğlu ve Mertens, bu maçta da etkisiz kaldı.

Maç Kadroları

İstanbulspor: Mert Günok, Mehmet Yiğit, Emrecan Uzunhan, Alpaslan Öztürk, Erencan Yardımcı, Epureanu, Emre Mor, Ahmed Aras, Aliou Badji, İbrahim Yılmaz, Cisse

Galatasaray: Muslera, Omar, Nelsson, Semih Kaya, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Cicaldau, Morutan, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Halil Dervişoğlu


Yayımlandı

kategorisi