V Yaka Kazak Yapımı

V Yaka Kazak Yapımı

V yaka kazak, hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih edilen klasik ve şık bir modeldir. Örülmesi de oldukça kolaydır. Bu yazımızda, v yaka kazak yapımının adım adım anlatımını bulabilirsiniz.

Malzemeler

  • Örgü ipi
  • Örgü şişi
  • İğne
  • Metre

Ölçü Alma

Kazak için ölçüleri almak için öncelikle göğüs çevrenizi ölçün. Göğüs çevrenize 2 cm ilave ederek koltuk altları için ölçü alın. Koltuk altlarından omuzlara kadar olan mesafeyi de ölçün. Kazakın boyunu da istediğiniz uzunlukta belirleyin.

Ön Beden

Ön bedeni örmek için göğüs çevresi kadar ilmek atın. İlmekleri eşit olarak ikiye bölün ve ön sırada düz, arka sırada ters örün. Kazakın boyunu istediğiniz uzunlukta örün.

V Yaka Açma

Yaka açmak için öncelikle ön ortadaki ilmekleri ayırın. Bu ilmeklerin sayısı boyun genişliğine göre değişir. Örneğin, boyun genişliğiniz 10 cm ise 10 ilmek ayırın.

Ayrılan ilmekleri düz örün. Diğer ilmekleri de düz örerken, her sıra sonunda ön ortadaki ilmeklerden birer ilmek eksilterek yaka açmaya başlayın.

Yaka açarken ilmekleri eksiltirirken, ön ortadaki ilmeklerden birer ilmek eksilttiğiniz için, diğer ilmeklerin sayısı da azalacaktır. Bu nedenle, ilmekleri eksilirken diğer ilmeklerin sayısını da kontrol edin ve gereken ilmek sayısını koruyun.

Yaka açmayı istediğiniz derinlikte tamamladıktan sonra, ön ortadaki ilmekleri düz örerek devam edin.

Arka Beden

Arka bedeni örmek için ön bedeni örerken yaptığınız gibi göğüs çevresi kadar ilmek atın. İlmekleri eşit olarak ikiye bölün ve ön sırada düz, arka sırada ters örün. Kazakın boyunu istediğiniz uzunlukta örün.

Kollar

Kolları örmek için koltuk altlarından omuzlara kadar olan mesafe kadar ilmek atın. İlmekleri eşit olarak ikiye bölün ve ön sırada düz, arka sırada ters örün.

Kolları istediğiniz uzunlukta örün. Kolun sonunda, ilmekleri eksilterek kolu kapatın.

Koltuk Altı Dikişleri

Ön ve arka bedenin koltuk altı dikişlerini iğne ve iplikle dikerek birleştirin.

Yaka Dikişleri

Ön ve arka bedenin yaka dikişlerini de iğne ve iplikle dikerek birleştirin.

Ön ve Arka Bedenin Ön Yaka Dikişlerini Birleştirme

Ön ve arka bedenin ön yaka dikişlerini iğne ve iplikle dikerek birleştirin.

Kolların Ön ve Arka Bedene Dikilmesi

Kolları ön ve arka bedene iğne ve iplikle dikerek birleştirin.

Kazak Bitti

V yaka kazak yapımı bu kadar. Kazakınızı istediğiniz renk ve modelde örebilirsiniz.

İpucu

V yaka kazak örerken, yaka açılmasını kontrol etmek için arada bir örgüyü düz bir şekilde çevirip yaka açılımının düzgün olup olmadığını kontrol edin.

Diğer V Yaka Kazak Modelleri

V yaka kazak örmek için birçok farklı model mevcuttur. Örneğin, düz bir v yaka kazak örebilirsiniz. Bu model, hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih edilen klasik bir modeldir.

Daha modern bir görünüm için, v yaka kazak örerken farklı örgü teknikleri kullanabilirsiniz. Örneğin, selanik örgü, haroşa örgü veya burgu örgü gibi teknikleri kullanabilirsiniz.

Çocuklar için de v yaka kazak örebilirsiniz. Çocuklar için v yaka kazak örerken, daha renkli ve desenli iplikler kullanabilirsiniz.

Sonuç

V yaka kazak, hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih edilen klasik ve şık bir modeldir. Örülmesi de oldukça kolaydır. Bu yazımızda, v yaka kazak yapımının adım adım anlatımını bulabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi