Şampiyonlar Ligi Maç Özetleri 2023

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Maç Özetleri

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa’nın en prestijli futbol turnuvası olarak kabul edilir. 2022-2023 sezonunda da turnuva, heyecan dolu maçlara sahne oldu.

Grup A

Grup A’da Manchester City, Paris Saint-Germain, RB Leipzig ve Club Brugge mücadele etti. Grupta ilk iki sırayı alan Manchester City ve Paris Saint-Germain, son 16 turuna yükseldi.

Manchester City, gruptaki ilk maçında RB Leipzig’i 6-3 mağlup etti. Pep Guardiola’nın öğrencileri, gruptaki diğer maçlarında da Club Brugge’ü 5-1 ve Paris Saint-Germain’i 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğunu korudu.

Paris Saint-Germain, gruptaki ilk maçında Club Brugge’ü 4-1 mağlup etti. Kylian Mbappé’nin yıldızlaştığı maçta, Lionel Messi de bir gol attı. Fransız ekibi, gruptaki diğer maçlarında RB Leipzig’i 3-2 ve Manchester City’yi 1-1 berabere bitirdi.

RB Leipzig, gruptaki ilk maçında Manchester City’ye 6-3 mağlup oldu. Alman ekibi, gruptaki diğer maçlarında Club Brugge’ü 3-2 ve Paris Saint-Germain’i 2-1 mağlup etti.

Club Brugge, gruptaki ilk maçında Paris Saint-Germain’e 4-1 mağlup oldu. Belçika ekibi, gruptaki diğer maçlarında Manchester City’ye 5-1 ve RB Leipzig’e 3-2 mağlup oldu.

Grup B

Grup B’de Bayern Münih, Juventus, Villarreal ve Dynamo Kiev mücadele etti. Grupta ilk iki sırayı alan Bayern Münih ve Juventus, son 16 turuna yükseldi.

Bayern Münih, gruptaki ilk maçında Juventus’u 4-0 mağlup etti. Robert Lewandowski’nin iki gol attığı maçta, Serge Gnabry ve Leroy Sané de gol kaydetti. Alman devi, gruptaki diğer maçlarında Villarreal’i 2-0 ve Dynamo Kiev’i 8-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu korudu.

Juventus, gruptaki ilk maçında Villarreal’i 3-1 mağlup etti. Dušan Vlahović’in iki gol attığı maçta, Federico Chiesa da gol kaydetti. İtalyan ekibi, gruptaki diğer maçlarında Bayern Münih’e 0-4 ve Dynamo Kiev’e 2-0 mağlup oldu.

Villarreal, gruptaki ilk maçında Juventus’a 1-3 mağlup oldu. İspanyol ekibi, gruptaki diğer maçlarında Bayern Münih’i 2-0 ve Dynamo Kiev’e 1-0 mağlup oldu.

Dynamo Kiev, gruptaki ilk maçında Bayern Münih’e 0-8 mağlup oldu. Ukrayna ekibi, gruptaki diğer maçlarında Villarreal’i 0-2 ve Juventus’u 0-2 mağlup oldu.

Grup C

Grup C’de Liverpool, Atlético Madrid, Porto ve AC Milan mücadele etti. Grupta ilk iki sırayı alan Liverpool ve Atlético Madrid, son 16 turuna yükseldi.

Liverpool, gruptaki ilk maçında AC Milan’ı 3-2 mağlup etti. Mohamed Salah’ın iki gol attığı maçta, Sadio Mané de gol kaydetti. İngiliz devi, gruptaki diğer maçlarında Atlético Madrid’i 2-1 ve Porto’yu 5-1 mağlup ederek liderlik koltuğunu korudu.

Atlético Madrid, gruptaki ilk maçında Porto’yu 3-1 mağlup etti. İspanyol ekibi, gruptaki diğer maçlarında AC Milan’ı 1-0 ve Liverpool’u 2-1 mağlup etti.

Porto, gruptaki ilk maçında Atlético Madrid’e 1-3 mağlup oldu. Portekiz ekibi, gruptaki diğer maçlarında AC Milan’ı 1-0 ve Liverpool’u 1-5 mağlup etti.

AC Milan, gruptaki ilk maçında Liverpool’a 2-3 mağlup oldu. İtalyan ekibi, gruptaki diğer maçlarında Porto’yu 1-0 ve Atlético Madrid’i 0-1 mağlup etti.

Grup D

Grup D’de Real Madrid, Inter Milan, Shakhtar Donetsk ve Sheriff Tiraspol mücadele etti. Grupta ilk iki sırayı alan Real Madrid ve Inter Milan, son 16 turuna yükseldi.

Real Madrid, gruptaki ilk maçında Inter Milan’ı 1-0 mağlup etti. Karim Benzema’nın gol attığı maç


Yayımlandı

kategorisi