Fenerbahçe Istanbul Maç Özeti

Fenerbahçe – İstanbulspor Maç Özeti

20 Aralık 2023, Ülker Stadyumu

Fenerbahçe: 3 – İstanbulspor: 1

Goller:

  • Fenerbahçe: Szalai (25′), Valencia (52′), Rossi (87′)
  • İstanbulspor: Varga (40′)

Maç Sonu Yorumu

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda İstanbulspor’u 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Sarı lacivertliler, maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamlasa da ikinci yarıda etkili bir oyun ortaya koydu ve sahadan galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, maça etkili bir başlangıç yaptı. Mücadelenin ilk dakikalarında birçok tehlikeli pozisyona giren sarı lacivertliler, 25. dakikada Szalai’nin golüyle öne geçti. Szalai, Ferdi Kadıoğlu’nun pasında ceza sahası içinde topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

İstanbulspor, Fenerbahçe’nin golünden sonra oyuna ortak olmaya başladı. Mücadelenin 38. dakikasında Varga’nın golüyle beraberliği yakaladı. Varga, ceza sahası içinde topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe daha etkili başladı. Mücadelenin 52. dakikasında Valencia’nın golüyle yeniden öne geçti. Valencia, Diego Rossi’nin pasında ceza sahası içinde topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Fenerbahçe, maçın son dakikalarında Rossi’nin golüyle farkı 2’ye çıkardı. Rossi, Ferdi Kadıoğlu’nun pasında ceza sahası içinde topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

Maç Analizi

Fenerbahçe, maça etkili bir başlangıç yaptı. Sarı lacivertliler, ilk yarıda birçok tehlikeli pozisyona girdi ancak golü bulamadı. Mücadelenin 25. dakikasında Szalai’nin golüyle öne geçen Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İstanbulspor, Fenerbahçe’nin golünden sonra oyuna ortak olmaya başladı. Mücadelenin 38. dakikasında Varga’nın golüyle beraberliği yakalayan İstanbulspor, ikinci yarıya da iyi başladı. Ancak Fenerbahçe, ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koydu ve sahadan galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, maçta 3-4-3 dizilişiyle oynadı. Sarı lacivertlilerin hücum hattı, Valencia, Rossi, Pelkas ve İrfan Can Kahveci’den oluştu. Defansta Szalai, Kim Min-jae, Serdar Aziz ve Ferdi Kadıoğlu görev yaptı. Orta sahada ise Sosa ve Zajc görev aldı.

İstanbulspor ise maçta 4-4-2 dizilişiyle oynadı. İstanbulspor’un hücum hattı, Varga ve Ahmed Musa’dan oluştu. Defansta Uğurcan Çakır, Alpaslan Öztürk, Emrecan Uzunhan ve Ali Yaşar görev yaptı. Orta sahada ise Dorukhan Toköz, Emre Mor ve Müslüm Özcan görev aldı.

Maçtaki Notlar

  • Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.
  • İstanbulspor, Süper Lig’de oynadığı son 4 maçta 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.
  • Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi.
  • Fenerbahçe, İstanbulspor’u sahasında 11 yıl sonra mağlup etti.

Maç Sonrası

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maç sonu yaptığı açıklamada, “Maçtan memnunum. Zor bir maçtı. İstanbulspor, iyi bir takım. Ancak biz, daha iyi bir oyun oynadık ve kazandık. Bu galibiyet, bizim için önemli. Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldik. Bu, bizim için bir hedefti. Bu hedefe ulaştık.” dedi.

İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz ise maç sonu yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe, iyi bir takım. Biz de iyi mücadele ettik. Ancak Fenerbahçe, daha iyi bir oyun oynadı ve kazandı. Bu maçtan önemli dersler çıkardık. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağız.” dedi.


Yayımlandı

kategorisi