Fenerbahçe Maç Özeti 5 0

Fenerbahçe 5-0 Zimbru: Konferans Ligi’nde tur atladı

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Moldova temsilcisi Zimbru ile karşılaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan maçı Fenerbahçe, 5-0’lık skorla kazandı ve tur atladı.

Fenerbahçe, maça hızlı başladı ve 12. dakikada Pelkas’ın golüyle 1-0 öne geçti. 25. dakikada Rossi’nin golüyle farkı ikiye çıkardı. 45+1. dakikada Serdar Dursun’un golüyle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulunduran Fenerbahçe, 65. dakikada Rossi’nin golüyle farkı dörde çıkardı. 80. dakikada Pelkas’ın golüyle skoru 5-0’a getirdi.

Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte UEFA Konferans Ligi play-off turuna yükseldi. Play-off turunda Fenerbahçe’nin rakibi, Slavia Prag-CFR Cluj eşleşmesinin galibi olacak.

Maç özeti

Fenerbahçe, maça hızlı başladı ve 12. dakikada Pelkas’ın golüyle 1-0 öne geçti. Pelkas, ceza sahası dışından sert bir şutla topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe, 25. dakikada Rossi’nin golüyle farkı ikiye çıkardı. Rossi, ceza sahası içinde topla buluştu ve şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe, 45+1. dakikada Serdar Dursun’un golüyle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. Serdar Dursun, ceza sahası içinde topla buluştu ve topu filelere gönderdi.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulunduran Fenerbahçe, 65. dakikada Rossi’nin golüyle farkı dörde çıkardı. Rossi, ceza sahası içinde topla buluştu ve topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe, 80. dakikada Pelkas’ın golüyle skoru 5-0’a getirdi. Pelkas, ceza sahası içinde topla buluştu ve topu ağlara gönderdi.

Maç, Fenerbahçe’nin 5-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

Fenerbahçe’nin performansı

Fenerbahçe, maçta iyi bir performans sergiledi. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Fenerbahçe, rakip kalede etkili pozisyonlar üretti. Fenerbahçe, 5 gol atarak turu rahat bir şekilde geçti.

Fenerbahçe’de Pelkas, Rossi ve Serdar Dursun, etkili performansları ile dikkat çekti. Pelkas, 2 gol ve 1 asistle maçın yıldızı oldu. Rossi de 2 gol atarak takımına önemli katkı sağladı. Serdar Dursun ise 1 gol atarak gol yollarında etkili oldu.

Zimbru’nun performansı

Zimbru, Fenerbahçe karşısında zor bir maç çıkardı. Fenerbahçe karşısında etkili bir oyun sergileyemeyen Zimbru, 5 gol yedi ve turu kaybetti.

Zimbru’da en etkili oyuncu, 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Eugeniu Cebotaru oldu. Cebotaru, maçta 200 pas yaptı ve 80% pas isabet oranı yakaladı.

Maç sonrası yorumlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Maça iyi başladık ve 3-0’lık bir skorla ilk yarıyı tamamladık. İkinci yarıda da baskımızı sürdürdük ve 5-0’lık bir galibiyet elde ettik. Bu galibiyet bizi play-off turuna taşıdı. Bu turu da geçmek istiyoruz” dedi.

Zimbru Teknik Direktörü Ion Caras, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe, çok iyi bir takım. Biz de elimizden geleni yaptık ama yeterli olmadı. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum” dedi.


Yayımlandı

kategorisi