Üc Kızkardeş Özet

Üç Kız Kardeş, İclal Aydın’ın 2021 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan, 2022 yılında Kanal D’de yayımlanmaya başlayan dram ve aile türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizinin başrollerini Reha Özcan, İclal Aydın, Berker Güven, Özgü Kaya, Almila Ada ve Melisa Berberoğlu paylaşmaktadır.

Konu

Dizi, Ayvalık’ta yaşayan Kalender ailesinin üç kızını, Türkan, Dönüş ve Derya’nın hikayesini anlatıyor. Kalender ailesi, Sadık ve Nesrin’in çocukları olan üç kızdan oluşuyor. Türkan, en büyükleri ve en güzelidir. Dönüş, en ortancasıdır ve en zekisidir. Derya ise en küçükleridir ve en yaramazıdır.

Üç kız kardeş, birbirlerine çok bağlıdır. Birbirlerinin her şeyini paylaşır ve her zaman birbirlerinin yanında olurlar. Ancak, hayat onların yolunu farklı yerlere savuracaktır.

Türkan, üniversite sınavını kazanmasına rağmen, ailesinin maddi durumu nedeniyle okumaya gidemeyecektir. Ailesini üzmemek için, istemediği biriyle evlenmeye karar verir. Ancak, evliliği hiç de hayal ettiği gibi olmayacaktır.

Dönüş, çocukluk aşkı Serdar’a aşıktır. Ancak, Serdar’ın ailesiyle evlenmek zorunda kalır. Dönüş, Serdar’ın ailesiyle yaşadığı zorluklar karşısında pes etmeyecek ve aşkını korumaya çalışacaktır.

Derya, İstanbul’da mimarlık okuyan en özgür ruhlu kızdır. Derya, hayallerinin peşinden gitmek için ailesinden uzak kalacaktır.

Üç kız kardeş, hayatlarının farklı dönemlerinde karşılaştıkları zorluklarla mücadele edecek ve birbirlerine olan sevgileriyle her şeyi atlatacaklardır.

Karakterler

Sadık Kalender

Kalender ailesinin reisi olan Sadık, dürüst ve çalışkan bir adamdır. Ailesine çok düşkündür ve onların mutluluğu için her şeyi yapar.

Nesrin Kalender

Kalender ailesinin annesi olan Nesrin, şefkatli ve fedakar bir kadındır. Ailesini bir arada tutmak için büyük çaba sarf eder.

Türkan Kalender

Kalender ailesinin en büyük kızı olan Türkan, güzel ve zarif bir kızdır. Ailesinin en zekisidir ve okumayı çok sever. Ancak, maddi zorluklar nedeniyle üniversiteye gidemeyecektir.

Dönüş Kalender

Kalender ailesinin ortanca kızı olan Dönüş, zeki ve çalışkan bir kızdır. Çocukluk aşkı Serdar’a aşıktır. Ancak, Serdar’ın ailesiyle evlenmek zorunda kalır.

Derya Kalender

Kalender ailesinin en küçük kızı olan Derya, özgür ruhlu ve hayalperest bir kızdır. İstanbul’da mimarlık okuyor.

Serdar Boran

Dönüş’ün çocukluk aşkı olan Serdar, iyi kalpli ve yardımsever bir genç adamdır. Ancak, ailesiyle evlenmek zorunda kalır.

Somer Korman

Türkan’ın kocası olan Somer, zengin bir iş adamıdır. Türkan’ı gerçekten sevmektedir ancak, annesi Rüçhan’ın baskıları altındadır.

Rüçhan Korman

Somer’in annesi olan Rüçhan, güçlü ve hırslı bir kadındır. Türkan’ı sevmez ve onun Somer’i terk etmesini istemektedir.

Uzay Akkaya

Dönüş’ün arkadaşı olan Uzay, başarılı bir iş adamıdır. Dönüş’e aşıktır.

Mehmet Korman

Somer’in babası olan Mehmet, sakin ve ılımlı bir adamdır. Türkan’ı sever ve onunla evlenmesini istemektedir.

Mesut

Kalender ailesinin baktığı evsiz çocuktur. Sadık’ı çok sevmektedir.

Müjgan

Dönüş’ün arkadaşı olan Müjgan, Dönüş’ün Serdar’a kavuşması için elinden geleni yapmaktadır.

Metin

Türkan’ın kız kardeşi olan Metin, Türkan’ın en iyi arkadaşıdır. Türkan’ın her zaman yanındadır.

Başarılar

Üç Kız Kardeş dizisi, yayınlandığı ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. Dizinin ilk bölümü, Kanal D’nin tarihinde en çok izlenen dizi bölümü oldu.

Dizinin başarısı, oyunculukları, senaryosu ve atmosferi ile açıklanıyor


Yayımlandı

kategorisi