Adana Demirspor Galatasaray Maçı Özeti

Adana Demirspor 1-3 Galatasaray

Trendyol Süper Lig 2022-23 sezonu 27. haftasında Galatasaray, Adana Demirspor’u deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, 22. dakikada öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Sacha Boey, ceza sahası içinde topla buluştu ve kaleci Muric’i çalımlayarak topu ağlara gönderdi.

29. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu kez yine Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı. Sol kanattan ceza sahasına giren Kerem, kaleci Muric ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi.

Adana Demirspor, 45. dakikada penaltı kazandı. Meşin yuvarlağı kullanan Yunus Akgün, topu filelere gönderdi ve skoru 2-1’e getirdi.

İkinci yarıda Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde tuttu. 81. dakikada Galatasaray’da Mostafa Mohamed, topu ağlara gönderdi ancak VAR incelemesi sonrası gol iptal edildi.

90+5. dakikada Galatasaray, penaltıdan bir gol daha buldu. Meşin yuvarlağı kullanan Icardi, topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1’e getirdi.

Bu sonuçla Galatasaray, puanını 54’e yükseltti ve 6. sıraya yükseldi. Adana Demirspor ise 36 puanda kaldı ve 11. sıraya geriledi.

Maçtan dakikalar:

22’nci dakikada Galatasaray öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Sacha Boey, ceza sahası içinde topla buluştu ve kaleci Muric’i çalımlayarak topu ağlara gönderdi. 1-0

[Image of Galatasaray 1-0 Adana Demirspor]

29’uncu dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu kez yine Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı. Sol kanattan ceza sahasına giren Kerem, kaleci Muric ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi. 2-0

[Image of Galatasaray 2-0 Adana Demirspor]

45’inci dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Meşin yuvarlağı kullanan Yunus Akgün, topu filelere gönderdi. 2-1

[Image of Adana Demirspor 2-1 Galatasaray]

81’inci dakikada Galatasaray’da Mostafa Mohamed, topu ağlara gönderdi ancak VAR incelemesi sonrası gol iptal edildi.

[Image of Galatasaray 2-1 Adana Demirspor]

90+5’inci dakikada Galatasaray, penaltıdan bir gol daha buldu. Meşin yuvarlağı kullanan Icardi, topu ağlara gönderdi. 3-1

[Image of Galatasaray 3-1 Adana Demirspor]

Galatasaray’da sakatlıklar:

Galatasaray’da maçta Sacha Boey ve Mostafa Mohamed sakatlandı. Boey, maçın 60. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Mostafa Mohamed ise 81. dakikada sakatlandı ve oyuna devam edemedi.

Galatasaray’da Icardi’nin penaltı kaçırması:

Galatasaray’da 81. dakikada Mostafa Mohamed’in golünün iptal edilmesinin ardından Icardi, penaltı atışından yararlanamadı. Icardi’nin şutu direğe çarparak dışarı çıktı.

Adana Demirspor’da Yunus Akgün’ün golü:

Adana Demirspor’da 45. dakikada Yunus Akgün’ün penaltıdan attığı gol, VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Yunus Akgün’ün vuruşunda top kale çizgisini geçip geçmediği tartışma konusu oldu. Hakem Zorbay Küçük, VAR incelemesi sonrası penaltıyı iptal etti.

Galatasaray’ın galibiyeti sonrası teknik direktör Okan Buruk, basın toplantısında şunları söyledi:

“Bugün çok iyi bir oyun oynadık. Çok baskılı oynadık. Özellikle ilk yarıda çok iyi oynadık. İkinci yarıda biraz düştük ama yine de iyi bir oyun oynadık. 3 puanı hak ettik.

Bu galibiyet, bize moral verdi. Bu galibiyetle birlikte hedeflerimize daha da yaklaştık.

Sakatlıklarımız bizi üzdü. İnşallah sakatlıklarımız kısa sürede geçer. Sakatlık


Yayımlandı

kategorisi