Ajax Bjk Özet

Ajax – Beşiktaş: 2-0

Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. Haftası

28 Eylül 2023, Amsterdam Arena

Hakem: Michael Oliver (İngiltere)

Gol: Antony (34′), Sébastien Haller (45+2′)

Ajax, Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndaki ikinci maçında Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etti. Ev sahibi ekip, ilk yarıda Antony ve Sébastien Haller’in golleriyle sahadan galibiyetle ayrıldı.

Maça hızlı başlayan Ajax, 34. dakikada Antony’nin golüyle öne geçti. Antony, ceza sahası dışından çektiği şutu Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu’nun bacaklarının arasından ağlara gönderdi.

İlk yarının son anlarında Ajax farkı ikiye çıkardı. Sébastien Haller, ceza sahası içinde topla buluştu ve Ersin Destanoğlu’nu geçerek topu ağlara gönderdi.

İkinci yarıda Beşiktaş, beraberlik için yüklendi. Ancak Ajax savunması, Beşiktaş forvetlerini kurtardı.

Mücadele, Ajax’ın 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla Ajax, grupta liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise grupta puansız kaldı.


Maç Analizi

Ajax, maçın ilk yarısında baskılı bir oyun sergiledi. Ev sahibi ekip, hızlı hücumlarıyla Beşiktaş savunmasını zorladı. Antony ve Sébastien Haller, Ajax’ın gollerini atarken, Dušan Tadić de takımının etkili isimlerinden biri oldu.

Beşiktaş, ilk yarıda Ajax karşısında etkili bir oyun ortaya koyamadı. Siyah-beyazlılar, Ajax savunmasının önünde top tutmakta zorlandı. Beşiktaş forvetlerinden Batshuayi ve Larin, gol yollarında sonuç alamadı.

İkinci yarıda Beşiktaş, beraberlik için yüklendi. Ancak Ajax savunması, Beşiktaş forvetlerini kurtardı. Beşiktaş, aradığı golü bulamadı ve sahadan mağlup ayrıldı.


Önemli İstatistikler

Topa sahip olma: Ajax %62, Beşiktaş %38

Foul sayısı: Ajax 6, Beşiktaş 14

İhtar sayısı: Ajax 1 (Antony), Beşiktaş 2 (Atiba Hutchinson, Josef de Souza)


Maçın Ardından

Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag: “Maçtan memnunum. İyi bir oyun oynadık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Beşiktaş, iyi bir takım ama biz daha iyiydik. Bu galibiyet, bize grupta liderliği sürdürme şansı verdi.”

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael: “Maçtan mağlup ayrıldığımız için üzgünüz. Ajax, iyi bir takım ve hak ettikleri bir galibiyet aldı. Biz de iyi bir oyun oynadık ama Ajax’ın kalitesini yenmek kolay olmadı. Bu mağlubiyetten dersler çıkararak önümüzdeki maçlara hazırlanacağız.”


Ajax – Beşiktaş maçının rövanşı, 23 Kasım 2023 tarihinde Vodafone Park’ta oynanacak.


Yayımlandı

kategorisi