Altay Kayserispor Özet

Altay – Kayserispor Maç Özeti

2021-2022 Süper Lig Sezonu 1. Hafta Karşılaşması

14 Ağustos 2021, Cumartesi

Stadyum: Alsancak Mustafa Denizli Stadı

Hakemler: Arda Kardeşler, Mustafa Emre Eyisoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Altay: Lis, Cebrail, Kazımcan, Thaciano, Björkander, Pinares, Soner, Thiam, Bamba, Kappel, Rodriguez

Kayserispor: Doğan, Onur, Kolovetsios, Uğur, Bertolacci, Emrah, Cardoso, Emre, Thiam, Hajradinovic, Mustafa Pektemek

Goller: 8′ Bamba (Altay), 50′ Thiam (Altay), 86′ Thaciano (Altay)

Altay, 2021-2022 Süper Lig sezonunu Yukatel Kayserispor’u 3-0 mağlup ederek başladı. Karşılaşmada Altay, 8. dakikada Bamba’nın golüyle öne geçti. 50. dakikada Thiam’ın golüyle farkı 2’ye çıkaran Altay, 86. dakikada Thaciano’nun golüyle galibiyetini ilan etti.

Maçın ilk yarısında Altay, Kayserispor’a oranla daha etkili bir oyun sergiledi. Ev sahibi ekip, 8. dakikada Bamba’nın golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra da baskısını sürdüren Altay, aradığı ikinci golü bulamadı.

İkinci yarıda Kayserispor, oyuna ortak olmaya başladı. Ancak Altay savunması, Kayserispor’un ataklarını golle sonuçlandırmasını engelledi. 50. dakikada Altay, Thiam’ın golüyle farkı 2’ye çıkardı. Bu golden sonra da kontrolü elinde tutan Altay, 86. dakikada Thaciano’nun golüyle galibiyetini ilan etti.

Maçın ardından Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “Sezonun ilk maçını kazanmak çok önemliydi. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Kayserispor, iyi bir takım. Ancak biz, iyi bir oyun ortaya koyduk ve kazandık.” ifadelerini kullandı.

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, “Maçın ilk yarısında Altay daha iyiydi. İkinci yarıda biz daha iyi oynadık. Ancak Altay’ın golleri çok erken geldi. Bu goller, maçın gidişatını değiştirdi.” dedi.

Bu galibiyetle Altay, puanını 3’e çıkardı. Kayserispor ise ilk maçında mağlup olarak 0 puanla kaldı.


Yayımlandı

kategorisi