Başakşehir – Gent Maç Özeti

Başakşehir – Gent: 1-4

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu Rövanş Maçı

28 Şubat 2024, İstanbul

Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahasında Belçika ekibi Gent’e 4-1 mağlup olarak Avrupa’ya veda etti.

İlk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalan Başakşehir, rövanş maçında da üstün bir performans gösteremedi ve Gent’in 20 yaşındaki Nijeryalı forveti Gift Orban’ın hat-trick yapmasıyla sahadan mağlup ayrıldı.

Maça hızlı başlayan Gent, 31. dakikada Gift Orban ile öne geçti. Orban, 32. dakikada yaptığı vuruşla skoru 2-0 yaptı. 34. dakikada yine Orban, bu kez penaltıdan gol atarak hat-trick yaptı ve Gent’i 3-0 öne geçirdi.

Başakşehir, 56. dakikada Stefano Okaka ile farkı 2’ye indirdi. Ancak, Gent, 74. dakikada Laurent Depoitre ile skoru 4-1 yaptı.

Bu sonuçla birlikte Gent, toplamda 5-2’lik skorla çeyrek finale yükselirken, Başakşehir ise Avrupa’ya veda etti.

Maçtan dakikalar

31’inci dakika: Gent, Gift Orban’ın golüyle 1-0 öne geçti.

32’nci dakika: Gift Orban, yaptığı vuruşla skoru 2-0 yaptı.

34’üncü dakika: Gift Orban, penaltıdan gol atarak hat-trick yaptı ve Gent’i 3-0 öne geçirdi.

56’ncı dakika: Stefano Okaka, Başakşehir’in ilk golünü attı.

74’üncü dakika: Laurent Depoitre, Gent’in dördüncü golünü attı.

Maç sonrası yorumlar

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu:

“Rakibimizi tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi oynadılar. Biz de iyi oynamaya çalıştık ama istediğimiz sonuçları alamadık. Avrupa’ya veda etmek çok üzücü. Ancak, bu maçın bizim için bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezon daha iyisini yapacağız.”

Gent Teknik Direktörü Hein Vanhaezebrouck:

“Çok mutluyum. Takımım bugün gerçekten çok iyi oynadı. Başakşehir’i sahasında yenmek kolay değil. Ancak, biz bunu başardık ve çeyrek finale yükseldik. Bu bizim için büyük bir başarı.”

Maç analiz

Başakşehir, ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Gent’i sahasında yenerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyordu. Ancak, Başakşehir, maça iyi başlayamadı ve 31. dakikada Gift Orban’ın golüyle geriye düştü.

Başakşehir, Orban’ın golünden sonra toparlanmaya çalıştı ancak, 32. dakikada Orban’ın ikinci golüne engel olamadı. 34. dakikada yine Orban’ın penaltı golüyle Gent, ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Gent, 74. dakikada Laurent Depoitre’nin golüyle skoru 4-1 yaptı. Başakşehir, Okaka’nın golüyle farkı 2’ye indirdi ancak, maçta başka gol olmadı ve Gent, toplamda 5-2’lik skorla çeyrek finale yükseldi.

Maçtan çıkarılacak dersler

Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde iyi bir performans sergiledi ancak, Gent karşısında istediği sonuçları alamadı. Başakşehir’in bu maçtan çıkarması gereken dersler şunlardır:

  • Deplasmanda 1-1 berabere kalınan bir maçta sahada daha baskılı oynamak gerekir.
  • Rakibe gol pozisyonu vermeyen bir savunma yapmak gerekir.
  • Atılan gollerin telafisini yapabilmek için daha etkili bir hücum yapmak gerekir.

Başakşehir, gelecek sezon Avrupa’da daha başarılı olmak istiyorsa, bu derslerden çıkarması gerekir.


Yayımlandı

kategorisi