Beşiktaş Kiev Özet

Beşiktaş – Dinamo Kiev Maçları: 2023-2024 UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu

Beşiktaş, 2023-2024 UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu’nda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile eşleşti. Eşleşmenin ilk maçı 2 Ağustos 2023 tarihinde Romanya’nın Bükreş şehrindeki Giuleşti Stadyumu’nda oynandı. Maç, Beşiktaş’ın 3-2’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Beşiktaş, ilk yarıyı Vincent Aboubakar’ın penaltı golüyle 1-0 önde kapadı. İkinci yarıda Omar Colley ve Bakhtiyor Zaynutdinov’un golleriyle farkı 2’ye çıkardı. Dinamo Kiev, Artem Besedin ve Viktor Tsygankov’un golleriyle farkı 1’e indirmesine rağmen, Beşiktaş maçı 3-2 kazanmayı başardı.

Eşleşmenin rövanş maçı 10 Ağustos 2023 tarihinde İstanbul’daki Vodafone Park’ta oynandı. Maç, Beşiktaş’ın 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Rövanş maçında Beşiktaş, rakibine baskı kurarak maça başladı. Vincent Aboubakar’ın 36. dakikadaki golüyle öne geçen Beşiktaş, bu gole rağmen ikinci yarıda Dinamo Kiev’in baskısına maruz kaldı. Ancak Beşiktaş, savunmada sağlam durup maçı 1-0 kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi gruplarına kaldı.

Maçların Detayları

Beşiktaş 3-2 Dinamo Kiev (2 Ağustos 2023)

Stat: Giuleşti Stadyumu (Bükreş, Romanya)

Hakem: Halis Özkahya (Türkiye)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Vida, Montero, Josef de Souza, Can Bozdoğan, Atiba Hutchinson, Ghezzal, Alex Teixeira, Aboubakar, Batshuayi

Dinamo Kiev: Bushchan, Karavaev, Kedziora, Zabarnyi, Shaparenko, Sydorchuk, De Pena, Tsygankov, Supryaha, Besedin, Buyalskyi

Goller: 15′ Aboubakar (P), 52′ Colley, 62′ Zaynutdinov (Beşiktaş), 68′ Besedin, 80′ Tsygankov (Dinamo Kiev)

Beşiktaş 1-0 Dinamo Kiev (10 Ağustos 2023)

Stat: Vodafone Park (İstanbul)

Hakem: Halil Umut Meler (Türkiye)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Vida, Montero, Josef de Souza, Can Bozdoğan, Atiba Hutchinson, Ghezzal, Alex Teixeira, Aboubakar, Batshuayi

Dinamo Kiev: Bushchan, Karavaev, Kedziora, Zabarnyi, Shaparenko, Sydorchuk, De Pena, Tsygankov, Supryaha, Buyalskyi

Gol: 36′ Aboubakar (Beşiktaş)

Maçların Analizi

İlk Maç

İlk maç, Beşiktaş’ın üstünlüğüyle başladı. Vincent Aboubakar’ın 15. dakikadaki penaltı golüyle öne geçen Beşiktaş, bu gole rağmen Dinamo Kiev’in baskısına maruz kaldı. Ancak Beşiktaş, savunmada sağlam durup devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda Beşiktaş, rakibine baskı kurmaya devam etti. Omar Colley’in 52. dakikadaki golüyle farkı 2’ye çıkaran Beşiktaş, Bakhtiyor Zaynutdinov’un 62. dakikadaki golüyle farkı 3’e çıkardı. Dinamo Kiev, Artem Besedin’in 68. dakikadaki golüyle farkı 2’ye indirmesine rağmen, Beşiktaş maçı 3-2 kazanmayı başardı.

Beşiktaş, bu maçta özellikle savunmada iyi bir performans sergiledi. Vida ve Montero’nun liderliğindeki savunma, Dinamo Kiev’in hücumlarını etkisiz hale getirmeyi başardı. Ayrıca Beşiktaş, rakibine karşı etkili bir kontratak futbolu oynadı ve bu sayede iki gol buldu.

Dinamo Kiev ise bu maçta hücumda etkili olamadı. T


Yayımlandı

kategorisi