Bjk Lizbon Özet

Beşiktaş, Sporting Lizbon’a 4-0 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi’nden elendi

Beşiktaş, 2023-2024 UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. hafta maçında Sporting Lizbon’a konuk oldu. Müsabaka, Sporting Lizbon’un 4-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

Mücadeleye hızlı başlayan Sporting Lizbon, 4. dakikada Bruno Tabata’nın golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden kısa bir süre sonra, 8. dakikada Pedro Gonçalves’in golüyle skoru 2-0’a yükseltti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Sporting Lizbon, 54. dakikada Gonçalo Inácio’nun golüyle farkı 3’e çıkardı. 82. dakikada ise Bruno Tabata’nın golüyle skoru 4-0’a taşıdı.

Bu sonuçla Sporting Lizbon, grupta 12 puanla liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise puansız son sırada kaldı ve Şampiyonlar Ligi’nden elendi.

Maçtaki önemli anlar

  • Mücadelenin 4. dakikasında, Sporting Lizbon’un sağ kanattan yaptığı atakta, Bruno Tabata’nın ortasına yükselen Pablo Sarabia, kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş 0-1 geride.
  • Mücadelenin 8. dakikasında, Sporting Lizbon’un sol kanattan yaptığı atakta, Pedro Gonçalves’in ortasına yükselen Pedro Porro, kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş 0-2 geride.
  • Mücadelenin 54. dakikasında, Sporting Lizbon’un sol kanattan yaptığı atakta, Gonçalo Inácio’nun ortasına yükselen Pedro Gonçalves, kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş 0-3 geride.
  • Mücadelenin 82. dakikasında, Sporting Lizbon’un sağ kanattan yaptığı atakta, Bruno Tabata’nın ortasına yükselen Pedro Gonçalves, kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş 0-4 geride.

Maç sonrası tepkiler

  • Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün çok kötü bir maç oynadık. Maçın başından itibaren oyuna konsantre olamadık. Rakibimiz çok iyi oynadı ve hak ettiği galibiyeti aldı. Bu mağlubiyetten dolayı üzgünüz” dedi.
  • Sporting Lizbon Teknik Direktörü Ruben Amorim, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün çok iyi bir maç oynadık. Rakibimizi 4-0 yenerek önemli bir galibiyet aldık. Bu galibiyet, grupta liderliğimizi sürdürmemiz açısından çok önemliydi” dedi.

Maç sonrası değerlendirme

Beşiktaş, Sporting Lizbon karşısında, maçın başından itibaren oyuna konsantre olamadı ve rakibinin baskısına dayanamadı. Bu baskı sonucunda, ilk yarıda 2-0 geriye düştü. İkinci yarıda da toparlanamayan Beşiktaş, maçı 4-0 kaybetti ve Şampiyonlar Ligi’nden elendi.

Sporting Lizbon ise, Beşiktaş karşısında, etkili bir oyun ortaya koydu ve hak ettiği galibiyeti aldı. Bu galibiyet, Sporting Lizbon’un grupta liderliğini sürdürmesini sağladı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nden elenerek, Avrupa Ligi’ne düştü. Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme turunda mücadele edecek.


Yayımlandı

kategorisi