Brezilya Hırvatistan Maç Özeti

2022 Dünya Kupası Çeyrek Finali: Hırvatistan 5-3 Brezilya

2022 Dünya Kupası’nın çeyrek finalinde, 2018 Dünya Kupası finalistleri Hırvatistan ile 5 kez Dünya Kupası kazanan Brezilya karşı karşıya geldi. 9 Aralık 2022’de Lusail Iconic Stadyumu’nda oynanan maç, normal süresi ve uzatma süreleri 1-1 berabere bitti. Penaltı atışlarında 5-3 üstünlük sağlayan Hırvatistan, yarı finale yükseldi.

Maçın ilk yarısında Hırvatistan, 22. dakikada Luka Modric’in golüyle öne geçti. Brezilya, 35. dakikada Neymar’ın golüyle eşitliği sağladı. Maçın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da gol bulmak için baskı kurdu. Ancak, 90 dakika boyunca gol sesi çıkmadı. Uzatmalara gidildi.

Uzatmaların ilk yarısında Hırvatistan, 105. dakikada Ivan Perisic’in golüyle yeniden öne geçti. Brezilya, 117. dakikada Neymar’ın golüyle eşitliği sağladı. Uzatmalar da 1-1 berabere sona erdi.

Penaltı atışlarında Hırvatistan, 5-3 üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi.

Maç özeti

  • 22′ Modric (Hırvatistan)
  • 35′ Neymar (Brezilya)
  • 105′ Perisic (Hırvatistan)
  • 117′ Neymar (Brezilya)

Penaltı atışları

  • Hırvatistan: Modric, Kramaric, Perisic, Vrsaljko, Subasic (5)
  • Brezilya: Neymar, Casemiro, Coutinho, Fred (3)

Maç analizi

Maçın ilk yarısında Hırvatistan, daha etkili bir oyun sergiledi. Modric’in 22. dakikadaki golüyle öne geçen Hırvatistan, rakibine pozisyon vermeden ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda Brezilya, oyuna ağırlığını koydu. Neymar’ın 35. dakikadaki golüyle eşitliği sağlayan Brezilya, maçın kalan bölümünde de gol bulmaya çalıştı. Ancak, Hırvatistan savunması, Brezilya’nın ataklarını golle sonuçlandırmasını engelledi.

Uzatmaların ilk yarısında Hırvatistan, Perisic’in golüyle yeniden öne geçti. Brezilya, Neymar’ın golüyle eşitliği sağladı. Uzatmalar da 1-1 berabere sona erdi.

Penaltı atışlarında Hırvatistan, 5-3 üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi.

Maç sonrası yorumlar

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Çok zor bir maçtı. Brezilya, dünyanın en iyi takımlarından biri. Ancak, biz de çok iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Penaltılarda daha iyi olduğumuz için kazandık. Yarı finale yükseldiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Brezilya Teknik Direktörü Tite ise, “Hırvatistan, çok iyi oynadı. Biz de iyi oynadık ama gol atamadık. Penaltılarda şanssızdık. Yarı finale yükselemediğimiz için üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Maç sonrası etkisi

Hırvatistan’ın Brezilya’yı yenmesi, Dünya Kupası’nda büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi. Hırvatistan, bu galibiyetle birlikte Dünya Kupası tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi.

Maç sonrası, Hırvatistan’ın yarı finaldeki rakibinin Arjantin veya Hollanda olması bekleniyor.


Yayımlandı

kategorisi